Bursa'nın Karacabey İlçesi'nde 40 yıllık eşi 63 yaşındaki Yosma Y.'yi sokak ortasında bıçaklayarak öldüren 65 yaşındaki Nesim Y.'nin yargılanmasına başlandı. Hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemi ile dava açılan Nesim Y., ilk duruşmada, “Erkekliğimle alay etti, "Bana erkek lazım" dedi. Bu sözlere dayanamadım, öldürdüm” dedi.

Cinayet, geçen Temmuz ayında işlendi. İnşaatlarda çalışan Nesim Y., 6 çocuk annesi eşi Yosma Y. ile tartıştı. Geçimsizlik nedeniyle sık kavga eden Yosma Y., eşinden boşanmak istediğini belirterek evden çıkmak istedi. Çılgına dönen Nesim Y., elindeki bıçakla evden fırlarken, sokakta yakaladığı eşini defalarca bıçakladı. Göğüs, karın ve boyun kısmına aldığı bıçak darbeleri ile ağır yaralanan Yosma Y., kaldırıldığı Karacabey Devlet Hastanesi'nde kurtarılamadı.

Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarılan Nesim Y., cinayeti eşinin erkekliğiyle alay etmesi yüzünden işlediğini öne sürdü. Nesim Y., geçirdiği ameliyat ardından "erkekliğini' kaybettiğini anlattı ve şunları söyledi:
“Yosma, erkekliğim olmadığı için bana küfür ve hakaret ediyor, "Bana erkek lazım" diyordu. Olay günü de aynı sözleri defalarca tekrarlayıp kapı önüne çıkarak bağırmaya başladı. Yanına gidip kendisini ikna etmeye çalıştım. Elinde bulunan bıçakla bana saldırdı. Dizimden yaralanınca elindeki bıçağı alıp kendisine vurmaya başladım. Bir anda kendimi kaybettim. Çok pişmanım.”

Sanık Nesim Y., okur- yazar olmadığını, cinayetten sonra verdiği “Daha önceden boşanmak istediğini söyleyerek evden ayrıldı. Erzurum'a gitti ve geldi. Olay günü yine Erzurum"a gitmek istediğini söyleyince karşı çıktım. Sokakta nasıl bıçakladığımı hatırlamıyorum” ifadesini kabul etmediğini belirtti. Nedim Y. “Hakim bey şimdi söylediklerim doğru” diye konuştu.

Tanık olarak dinlenen Mahmure Daloğlu ise, “Sanık karısının elindeki yüzüğü istedi. O da gümüş yüzüğü verdi. Altın yüzüğü isteyince Yosma da çıkarıp attı. Sanık da onu bıçakladı. Yosma bıçak darbelerinden özellikle yüzünü korumaya çalıştıysa da başarılı olamadı” dedi.
Dava, eksik evrakların tamamlanması için ertelendi. / DHA