Bu yıl 11. kez düzenlenecek olan Alanya Uluslararası Belgesel Film Festivali için geri sayım başladı. Alanya Belediyesi ve Belgesel Sinemacılar Birliği’nin işbirliği ile düzenlenecek olan festival, 7 Mayıs - 12 Mayıs tarihleri arasında Alanya Kültür Merkezi’nde sinemaseverlerle buluşacak. Festivalde yerli yabancı olmak üzere toplam 29 film gösterilecek.
Festival ile paralel olarak düzenlenecek etkinliklerin ilki ise, Alanya Fotoğraf Sanatçıları Klubü AFSAK’ın işbirliği ile gerçekleştirilecek olan “Geçmiş Zaman Olur ki” adlı fotoğraf sergisi. 7 Mayıs saat 19.00’da Alanya Kültür Merkezi’nde açılışı yapılacak olan sergide sanatçı Ahmet Esmer’in 1967 senesinde Ulvi Uraz’ın İstanbul Opera Tiyatrosu’nun fuayesine asılmak üzere çekmiş olduğu, o günlerde henüz meşhur olmamış, bugünün seçkin sanatçılarına ait fotoğrafları yer alıyor.
Etkinliklerin ikincisi, 12 Mayıs Cumartesi günü saat 16.30'da Işıl Özgentürk ve Berrin Avcı’nın katılımları ile düzenlenecek olan “Yaşamda ve Sinemada Kadına Yönelik Şiddetin Toplum Tarafından Onaylanması” başlıklı panel. Panelde sanatçılar kendi bakış açıları ile son dönemde kadına yönelik şiddetin sinemaya izdüşümünü izleyicilerle paylaşacaklar.
Her sene olduğu gibi bu sene de festival boyunca gösterilecek filmlerin yönetmenlerinden bazıları festivale konuk olup, gösterimlerin ardından izleyicilerin sorularını yanıtlayacak. Festivale konuk olacak yönetmenler arasında Banliyö adlı belgeselin yönetmeni Bülent Çubukçu, Manastır Doğum Yerim adlı belgeselin yönetmeni Yasin Ali Türkeri ve Yıldız Alpar: Bedii Rakstan Bugüne adlı belgeselin yönetmeni Ayşe Çetinbaş bulunuyor.
Alanya Kültür Merkezi’nde 7 Mayıs saat 14.00’de başlayacak olan festivalde filmler Türkçe altyazılı ve ücretsiz olarak gösterilecek.