Akgedik şöyle devam etti: "3'ncü kata çıkacak imkan bulamadık. Bir madencinin kovalı vinciyle son kata çıkıldı. Maalesef merdivenli ve kovalı itfaiye aracımız, yangın neredeyse bittiği sırada geldi."



1 / 4
[Aladağ yangınıyla ilgili itfaiye raporu ortaya çıktı]
Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 10'lu yaşlarında 10 çocuk, yurt müdürünün altı yaşındaki kızı ve 18 yaşındaki bir eğitmen hayatını kaybetmişti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yaptığı denetim raporunda yangın merdiveniyle ilgili herhangi bir sorunun tespit edilemediği belirtilmiş, yurdun müdürü Cumali Ali Genç ise yurtta tüm önlemleri aldığını savunarak itfaiye merdiveninin kısa kaldığını söylemişti.

'Ekipman eksikliği vardı'

2 / 4
[Aladağ yangınıyla ilgili itfaiye raporu ortaya çıktı]
Kozan başsavcılığının soruşturmasını sürdürdüğünü söyleyen Akgedik sözlerine şöyle başladı: "Herkes, yurdun, milli eğitimin, itfaiyenin eksiğini, yangın konusundaki bilinçsizliğimizi gördü. Ben oradayken, son kata ulaşmak için çok mücadele ettik. Son kat çünkü yangının en yoğun yaşandığı kattı ve birileri 'İçeride kimse yok' diyordu, birileri de içeride 10-11 kişinin olabileceğinden bahsediyordu."

Israrla yukarıya çıkmaya çalıştıklarını, ancak yangına müdahale edecek ekipman eksikliğini gördüklerini aktaran Akgedik, bir madencinin kovalı vinciyle son kata çıkıldığını, merdivenli ve kovalı itfaiye aracının ise yangın bitmek üzereyken geldiğini belirtti.

'İhbar geç yapıldı'

3 / 4
[Aladağ yangınıyla ilgili itfaiye raporu ortaya çıktı]
Aladağ itfaiyesi ise kendilerine 19.24'te yapılan ihbara, 19.25'te ulaştıklarını, ancak yangın ihbarının geç yapıldığını savundu.

Yürüyerek gelen bir kişinin ihbarda bulunduğu aktarıla itfaiye raporuna şöyle devam edildi: "Üç katlı binanın tamamen alevler içinde olması üzerine müdahalede bulunulmuştur. Yangının binayı tamamen kapladığının görülmesi üzerine takviye kuvvet istenmiştir. Bölge Orman İşletmesi'ne ait iki arozöz ile maden işletmesine ait iki arozöz takviye gelmiştir. Bir CAN-KUR ve bir arazöz ile bir adet merdivenli araçlı personel, toplamda dokuz araçla olaya müdahale etmiştir. Müdahale esnasında seyyar merdivenli aracımız ile binanın doğu cephe birinci katından yedi öğrenci kurtarılarak aşağıya indirilmiş, diğer personelimizin arama kurtarma malzemesiyle beş öğrencinin de atlamak suretiyle tahliyesi sağlanmıştır."