Kemer Baraj Gölü'nde alabalık üretimi yapan üreticiler, 2010- 2011 yılı hasadının başlaması nedeniyle şenlik düzenlediler.
Balık Üretim Ticaret A.Ş. nin organizasyonunda düzenlenen şenlik Kemer Baraj Gölü üzerinde bulunan tesislerde yapıldı.
Şenliğe, Bozdoğan Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Aydın Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, Tarım İl Müdürlüğü İstatistik Şube Müdürü Yusuf Çelik, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ali İhsan Kurtulan, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren, Bozdoğan İl Genel Meclisi Üyesi Adnan Elmacı, İsmail Kaya, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
2010- 2011 Kemer Barajı Alabalık Üreticileri 1. Hasat Şenliği'nin açılışını Tarım İl Müdürü Muhsin Temel ile birlikte yapan Bozdoğan Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Kemer Baraj Gölü üzerinde yapılan kafes balıkçılığının Bozdoğan için önemli olduğunu belirtti.
Bu yıl yapılan üretimin Türkiye geneli üretimin yüzde 7'si olduğunu belirten Kaşıkçı, yaklaşık 100 ailenin istihdam edildiği tesislerin ilçe ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi.
Şenliğe katılan konuklara ızgarada alabalık ikram edildi.
Şirket yetkilisi Feyzullah Erkut, alabalık üreticileri olarak ülke ekonomisine önemli katkı sağladıklarını, Bakanlıklardan başlayıp Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri'nde emek veren, düşünce üreten herkese teşekkür etti.
Bugün bir ilk olmasını isteyen Erkut, ''Gelecek yıllarda ilimizin ve bölgemizin tanıtımına katkıda bulunmak, pamuk, incir, kestane ve zeytinin dışında alabalığımızı da gelir kaynaklarımızın içine dahil etmek istiyoruz. Bugün yapmış olduğumuz toplantının amacı dertlerimizi sıkıntılarımızı paylaşmak ya da çözüm aramak değil, bölgede sektörel bir etkinliğe başlangıç yapmaktı ve şölenlerle süsleyip geniş halk kitleleri ile paylaşmak istiyoruz'' diye konuştu.
Erkut, ilçede 13 Alabalık Tesisi bulunduğunu, 7 adedinin Kemer Baraj Gölü üzerinde çalışmalarını sürdürürken, 6 işletmenin Akçay Havzasında faaliyet gösterdiğini anlattı.
13 işletmede yılda, 5 bin 41 ton alabalık üretildiğini de ifade eden Erkut, bu miktarın Türkiye'de üretilen alabalık üretiminin yüzde 7'sine tekabül ettiğini kaydetti.