Türkiye'nin televizyon dizilerinden tanıdığı son olarak oynadığı "Cennet Mahallesi" dizisi ile Türkiye'de hayranları artan aktör Melih Çardak, AKUT Arama Kurtarma Derneği ve Türkiye Vodafone Vakfı'nın halkın deprem konusunda bilinçlendirilmesine yönelik düzenlediği Türkiye'nin 81 ilini kapsayan "İletişim hayattır. Geleceğimizi birlikte kurtaralım" projesinin halkla ilişkiler müdürlüğünü üstlendi.
Proje kapsamında 68'nci il olarak Aydın'a gelen AKUT ekibi ve Melih Çardak, Aydınlılara deprem öncesi ve sonrası eğitimleri görsel ve mizansen şeklinde sunuyor. Projenin halkla ilişkiler müdürlüğünü üstlenmesinin AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ve dernek içerisindeki dostluklarının ürünü olduğunu belirten Melih Çardak, "Benim içinde son derece güzel bir amaca hizmet etmek açısından bir şans. Yaz dönemi sebebiyle boş vaktimde olduğu için görevi üstlendim. Projenin benim için bir diğer güzelliği de hem güzel
bir amaca hizmet ederken hem de Türkiye'nin görmediğim noktalarına gidebilmek oldu. Eğitim için gittiğimiz yerleşim merkezlerinde çok güzel tepki alıyoruz. Beni tanıyan vatandaşların yakın ilgisi de beni tabii ki mutlu ediyor" dedi.
Projenin tamamlanmasının ardından yeni yayın dönemi için bir dizi çalışması olabileceğini belirten Melih Çardak sözlerine şöyle devam etti: "Aynı zamanda kendimin birkaç bölümlük bir dizi projesi var. Eğer gerçekleştiremezsem 90 dakikalık bir film haline getirmeye çalışacağım."
AKUT'un Aydın'daki programları sırasında aktör Melih Çardak'ı tanıyanlarda kendisine yakın ilgi gösterdi. AKUT'un eğitim kitapçığını vatandaşlara ve çocuklara dağıtan Melih Çardak çoğu zaman kitapçıkların üstünü de hayranları için imzaladı. Melih Çardak özellikle AKUT'un eğitim TIR'ını gezen miniklerle ilgilenerek minikleri deprem anında nasıl davranmaları konusunda bilgilendirdi. Projenin önemine dikkat çeken aktör Melih Çardak, şöyle konuştu: "Ciddi bir ön hazırlık süreci sonrasında hayata geçirilen
bu proje çerçevesinde tüm yurtta valiliklerimizin koordinasyonuyla; deprem öncesi, sırası, sonrası konulu gezici resim sergisi, deprem temalı eğitim filmleri, Türkiye'nin önemli ve geniş bir kesim tarafından sözü dinlenen sanatçılarının deprem uyarı filmleri, depremden korunma temalı izleyicilerin de katılımıyla doğaçlama tiyatro gösterisi ve halka açık deprem seminerleri düzenliyoruz."