Bu nedenle yüce Türk milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışacak, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman ve her konumda sahip çıkacaktır” dedi. 
Bu yıl Hakkari’deki terör saldırıları ve ardından van’da meydana gelen deprem felaketi nedeniyle Cumhuriyet Bayramı’nı buruk bir sevin ile kutladıklarını ifade eden Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, “Cumhuriyetimizin kuruluşun 88. Yılında sevinç ve tasayı bir arada yaşıyoruz. Birlik olarak 87 odamızla 20 bin üyemize şanlı Türk Bayrağımızı dağıtmaya karar verdik. Bayrak dağıtım işlemlerimiz başladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin her türlüğü zorluğun üstesinden geleceğine inancımız tamdır” dedi. 
Son günlerde yaşanın terör saldırıları ve depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan, yaralananlara da acil şifa dileklerini sunan Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, Türkiye Cumhuriyeti'nin 88 yıl önce büyük zorluklar ve imkansızlıklar içerisinde milletin tek vücut hareket etmesiyle kurulduğunu hatırlatarak "Milletimiz sevinçlerinde olduğu gibi acılarında da tek vücut olmayı başaran dünyadaki ender milletlerden biridir. Yaşanan acılara rağmen Cumhuriyetin 88. yıldönümünü gururla ve kıvançla kutluyoruz. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Bu nedenle yüce Türk milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışacak, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman ve her konumda sahip çıkacaktır. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden de çok ehemmiyet vermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle anar, halkımızın ve esnaf sanatkarlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutlarım” ifadelerine yer verdi.