18 yaşından küçük çocukların kahvelerde çay içmesinin yasak olduğunu fakat aynı çocukların ordu evlerinde, polis evlerinde çay içebildiğini dikkat çeken Hulisi Akşit, kahvelerde esrar yada içki satılmadığını kaydetti.

Aydın Kahveciler Odası Başkanlığını yürüttüğü sırada Türkiye Kahveciler Odası Federasyon Başkanlığına seçilen Hulisi Akşit ömrünü kahvecilik sektörünün içinde geçirdiğini fakat kahvelere hala 18 yaşın altındakilerin alınmamasına anlam veremediğini söyledi. Kahvelerde çay ve meşrubat içildiğini yasa dışı herhangi bir işin kahvehanelerde yapılmadığını ifade eden Akşit, “Kahveciliğe başladığım günden beri sürdürdüğüm mücadele hep aynı. Eskiden kahvelerde sigara içiliyor deniliyordu. Ve çocuklar buna bahane edilerek kahvehanelere alınmıyordu. Şimdi ise kahvehanelerde sigara da içilmiyor. Fakat 18 yaşın altındakiler halen kahvehanelere alınmıyor. Polisevi, orduevi, öğretmenevi gibi kuruluşlarda bu yaş sınırı bulunmuyor. Biz ne satıyoruz kahvelerimizde. Esrar mı satıyoruz, içki mi satıyoruz. Çay satıyoruz, kahve satıyoruz. Peki bize 18 yaşından küçükler gelince suç oluyor da, yine kahvehane gibi çalışan diğer polisevi, orduevi ve öğretmenevi gibi yerlerde 18 yaşından küçüklerin çay içip, oyun oynamaları neden suç değil? Bunu anlayabilmiş değiliz. Kahveciler olarak baskıcı bir yönetimle karşı karşıyayız. Artık ceza yemekten bıktık” diye konuştu.

Akşit, uygulamanın aynı zamanda adaletsizlik olduğunu da belirterek, 2010 yılında bu sorunun çözülmesini beklediklerini ifade etti./iha