Yılbaşı akşamı kimisi için kutlamalar, eğlence, bol yemek ve içecek anlamına gelirken, yeni yılın ilk sabahı, yemek ve alkol tüketiminde limiti zorlayanlar için kötü bir başlangıç olabilir. Diğer günlerden farklı olarak bol miktarda alınan alkol, yağlı yiyecek ve tatlı tüketimi, ertesi gün bünyeye mide bulantısı, hazımsızlık, ishal gibi sağlık problemleriyle geri dönüş yapabilir. Peki, dolu dolu geçen bir gecenin ardından eski düzene geri dönmek için neler yapmalı? Yeni yılın ilk sabahını daha rahat geçirmek isteyenler için ne gibi pratik öneriler mevcut? 

KadıköyŞifa Ataşehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Seda Bahtiyar Tatay, dikkat edilecek bazı püf noktaları sayesinde yılbaşı akşamının ağırlığından kurtulup tekrar eski düzene dönmenin aslında çok kolay olduğunu söylüyor. Su tüketimine dikkat çeken Tatay, yağlı ve çok tuzlu gıdalardan bir süreliğine uzak durulmasını öneriyor. 

Yılbaşı sabahı neler yapmalı? 
Güne ılık bir duşla başlayın ve birkaç damla limonlu bir bardak su için. 
Yılbaşı sonrasındaki 3 - 4 günü sabah kahvaltısı hariç diğer öğünleri yiyebildiğiniz kadar hafif ve çorba tarzı sulu yemeklerle geçirmeye çalışın. 
Ertesi birkaç gün hafif, yavaş ama uzun yürüyüşler yapın. 
Bol ılık su ve kafeinsiz bitki çayları tüketmeyi ihmal etmeyin. 
Ara öğünlerde meyve ve tuzsuz badem türü kuruyemişleri tercih edin. 
Çok tuzlu, yağlı ve kırmızı et yoğunluğu içeren gıdalardan uzak durun. 
Karbonhidrat özellikle basit karbonhidratlı (pirinç, patates gibi) gıdaları sonra ki birkaç gün hiç yememeye veya kısıtlı yemeye özen gösterin. 
Yılbaşı gecesi alkol aldıysanız, birkaç gün alkol almamaya çalışın. 

Ertesi gün diyet listesi 
Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ömer Çağatay Demir öneriyor: 

Sabah: 1 küçük su bardağı light süt ve 3 çorba kaşığı yulafı 6-7 dakika karıştırarak pişirin. Yoğunlaşınca ocaktan alıp, 4 adet kuru kayısı ve tarçın ekleyin. 
Öğle: Bir küçük light tonlu yeşil salata ve bir dilim çavdar ekmeği. Salatanız bol limonlu olabilir. 
İkindi: Bir elma ve yanına da bir bardak light kefir. 
Akşam: Limitsiz sütlü sebze çorbası ve bir dilim çavdar ekmeği, yatmadan evvel de mandalina tüketin.