Uzun yıllar Milliyet Gazetesi'nde çalışan, havadan çektiği fotoğraflar gündem oluşturan ve uçan muhabir olarak bilinen Murat Öztürk, Büyükçekmece’de bulunan Hezarfen Havaalanı’ndan akrobasi uçuşu yapmak üzere saat 19.30’da havalandı.

Tek motorlu, TC-CPH tescil işaretli Pitts S-1B tipi uçağı ile yükselmeye başlayan deneyimli pilot, tam bu sırada motorda güç kaybı yaşadı. Geri dönerek Hezarfen Havaalanı’na inmek isteyen Öztürk, piste ulaşamayacağını anlayınca yakınlarındaki toprak alana iniş planlandı. Toprağa teker koyduktan sonra takla atan uçak, ters dönerek durdu. Uçak kullanılamaz hale gelirken kokpitten çıkarılan Murat Öztürk’e burada ilk müdahale yapıldı. Ardından ambulansla Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Öztürk, yapılan tetkiklerinden ardından taburcu oldu.

Antrenman uçuşu sırasında meydana gelen olayda arkadan esen sert rüzgar ve motorda yaşanan güç kaybı nedeniyle uçağın süratsiz kaldığını belirten Murat Öztürk, "Olay alçak irtifada olduğu için hemen iniş planladım. Ancak piste yetişmek mümkün olmadı’ dedi.

Kazayla ilgili olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü soruşturma başlattı.