Önceki akşam, Ankara Sincan Cezaevi"nden tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, cuma namazını dün Ankara"da genellikle AK Parti"lilerin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın cuma namazı kıldığı Başyazıcıoğlu Camii"nde kıldı.

Başbakan Erdoğan"ı, görüntülemek için Ak Parti Genel Merkezi"nin karşısındaki caminin önünde bekleyen basın mensupları Erdoğan yerine Yalçıntaş ile karşılaştı. Başbakan Erdoğan ise Cuma namazını Çukurambar"da bulunan Firdevs Camii"nde kıldı. Erdoğan burada camiden çıkışı esnasında vatandaşlarla bir süre sohbet etti.
Basınla karşılaştı
Başyazıcıoğlu Cami"nde Cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yalçıntaş, tahliye kararı çıkar çıkmaz Ankara"da yaşayan akrabalarını ziyarete geldiğini söyledi. Yalçıntaş “Ankara"da iken hep bu camiye mi gelirdiniz? Sayın Başbakanı bekliyorduk. Sizi görünce şaşırdık” şeklindeki soruya “Ben de sizleri görünce şaşırdım” diye yanıt verdi.
Vakt-i mübarek
İTO Başkanı Yalçıntaş, 36 günlük tutukluluğunun sona ermesinin ardından İstanbul Ticaret Gazetesi aracılığıyla da kamuoyuna seslendi. Yalçıntaş, gazetedeki açıklamasında “Yola çıktığımız ilk günkü coşkumuzdan, heyecanımızdan, saffetimizden ve temizliğimizden hiçbir şey kaybetmedik. Biz birbirimizin kefiliyiz, kefaletimize halel getiren hiçbir oluşumun içinde bulunmadık. Bundan sonra da aynı heyecan ile müreffeh bir İstanbul ve Türkiye için gayret sarf edeceğiz. Bu yolculukta, bazı yol kazaları yaşayabiliriz. Şimdi daha çok çalışma zamanı... Şimdi sabırla yola devam etme zamanı. Şimdi gelecek bir vakt-i mübareke hazır olma zamanı” dedi.