TBMM Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, İsrail"in Gazze saldırısının “soykırım” olduğunu belirtti.
TBMM"de dün düzenlediği basın toplantısında, İKÖ"nün “vahşete sessiz kalmaması ve acilen Filistin özel oturumuyla toplanması” gerektiğini kaydeden Aslan, “ABD ve AB"nin yanında Rusya, Çin ve Japonya gibi önemli ülkeler, sorunun çözümüne yönelik çaba içine girmeli” dedi.
“Bu bir insanlık suçudur. Bu, adı konulmamış ve tedricen uygulamada olan bir soykırımdır” ifadesini kullanan Aslan, şunları kaydetti:
“Her gün onlarca insanın öldüğü, kadınların, çocukların hedef alındığı bu katliama insan hakları gerekçe gösterilerek dünyanın bir ucundan öbür ucuna müdahaleyi kendisinde hak görenlerin bu vahşet karşısında suskunlukları, yaşananlar kadar ibret vericidir.
Dün insanlığın karşısında uğradıkları zulümlerden dolayı merhamet dilenenler, bugünün barbarları olmuşlardır. Yarın tarih tekerrür ederse, insanlığın karşısına merhamet dilenmek için hangi yüzle çıkacaklar?”

Üç vekilden tepki istifası
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve AKP"li Yahya Akman saldırılar karşısında tepkilerini, Türkiye-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliğinden istifa ederek ortaya koydu. Mercan, “Saldırılara karşı tepkimi göstermek için yapabileceğim başka şey yoktu” derken, Şandır, “Sivilleri katleden İsrail"le dost olamam” dedi.


MİLLİYET