Dil Derneği Başkanı Özel, "Adalet ve Kalkınma Partisi"nin kısaltılmış şeklinin AKP olduğunu söyledi.

ADALET ve Kalkınma Partisi"nin kısaltmasının Ak Parti olduğunu iddia ederek "AKP" diyenleri edepsizlikle suçlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın parti hakkında açılan kapatma davasında Anayasa Mahkemesi"ne gönderdiği yanıtta kendisinin "AKP" ifadesini kullandığı ortaya çıktı. Söz konusu cevap metninde, "Diğer yandan, iddianamede, Konya"nın Seydişehir AKP"li Belediye Başkanı İbrahim Halıcı"nın "İnşallah bütün okullar imam hatip olacak" dediği, ileri sürülmektedir" cümlesi dikkat çekiyor.

Kısası AKP"dir

Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel, "Adalet ve Kalkınma Partisi"nin kısaltılmış şeklinin AKP olduğunu söyledi. Özel, "Türk dilinin kurallarına göre bir parti ya da kurumun ismi kısaltılırken, isimde bulunan sözcüklerin baş harfleri alınır. Bu durumda Adalet ve Kalkınma Partisi"nin kısaltılmış şekli AKP"dir" dedi. Özel, AKP"nin "Herşey Türkiye için" şeklindeki sloganının da her yerde yanlış yazıldığını ifade etti, "Buradaki "herşey" bitişik yazılmaz. Her ve şey sözcüklerinin ayrı ayrı yazılması gerekir" diye konuştu.

Türk"e: TSK silah bırakmaz

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk"ün "Her iki taraf da silah bıraksın" çağrısına, "Güvenlik güçleri hiçbir zaman silahı bırakmaz" yanıtını verdi. Erdoğan, bir gazetecinin sorusu üzerine şunları söyledi: "Parlamento içinde olan DTP lideri, tarafları silah bırakmaya çağırıyor. Bakın burada taraflar olamaz. Burada taraf olur. Silah bırakması gereken kimdir? Terör grupları, bölücü terör örgütü silah bırakmak durumundadır. Güvenlik güçleri hiçbir zaman silahı bırakmaz. Güvenlik güçleri her zaman polisiyle, askeriyle silahlıdır. Kalkıp parlamentoda böyle bir çağrıda bulunmak, bir defa kendisinin yerini ortaya koyması bakımından çok anlamlı ve bu hiç hoş değil. Ben onun için bu noktada çağrıyı yaptım ve kendileri bu çağrıya yaklaşamadılar. Yunus"un diliyle yaratılanı yaratandan ötürü sevmek bizim değerlerimizin gereğidir. Kusura bakmasın, onlar bizim kadar sevemezler. Eğer seviyorlarsa o zaman silahı ellerinden onların bırakması lazım. "  hürriyet