MKYK Üyesi Savaş “Mevcut sistem in krizlere müsait olduğunu ve siyasi krizle birlikte ekonomik krizlere müsait olduğunu söyledi ve bu örneğinin yakın geçmişimizde oldu. Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında bir anayasa kitapçığının fırlatılması olayını hepimiz biliyoruz. Akabinde çok büyük bir ekonomik kriz. Kaybeden fakirleşen  yine halkımız oldu. Daha geçen yıl 7 Haziran seçimlerinde birinci parti olmuştuk ama tek başına iktidar olma çoğunluğunu yakalayamadık ne oldu ekonomik olarak bir belirsizlik yaşandı.1950 ile 2002 arasında ortalama hükümetlerin ömrü 16 ay.94 yılda 65 tane hükümet kurulmuş. Amerika da başkanlık sistemi geldiğinden bu yana 200 yıllık geçmişinde şuanda ki başkan 45.başkan. İstikrar işte bu şekilde sağlanır. Büyük adımlar bu şekilde atılır. Kararlar bu şekilde alınır. Şimdi bu değişiklikle beraber seçim olduğunda ertesi gün 5 yıl boyunca bu ülkeyi kimin yöneteceği belli olacak. Koalisyon diye bir şey olmayacak artık. Bundan daha güzel bir şey var mı? Millet seçecek gene aynı anda hem milletvekili hem Cumhurbaşkanı seçilecek ve yürütme ayrı olacak. Yasama ayrı olacak kendi içerisinde bir denge olacak dedi.

Milletvekili Mustafa Savaş 15 yıldan buyana tek başına iktidar olmamıza rağmen bir çok defa önümüze engeller konuldu.partimizi kapatmaya çalıştılar.e muhtıra dediler.15 temmuzu yaşadık.17-25 aralık, gezi olayları dediler daha birçok. tek başına iktidarda olmasına rağmen çok güçlü bir millet desteği olmasına rağmen.iktidardan uzaklaştırmaya çalıştılar.ama millet gerçeği gördü her seferinde bu oyunu bozdu.ama bu yapı bu düzen sonsuza kadar gidecek değil,hepimiz faniyiz.bu coğrafyada yaşayabilmemiz için sistem değişikliğine ihtiyaç var.Şuanda başbakanla cumhur başkanı arasında bir sorun yaşanmıyor.oda dava arkadaşlığından kaynaklanıyor.geçmişte önemli görevlerde bulunmuş siyasetçilerin hepsi bu güçlü cumhurbaşkanlığı sistemini hepsi istemiş.rahmetli Türkeş istemiş gerekli demiş,rahmetli Özal istemiş ,rahmetli Demirel demiş,rahmetli Erbakan demiş,Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu demiş.

16 nisan bir seçim değil milletvekilini bir belediye başkanı seçilmeyeceğini.16 nisanda AK partinin bir adayının seçilmeyeceğini, 16 Nisan bir seçim olmadığını  ülkenin kaderiyle çok önemli bir gün olduğunu söyledi. Ülkenin bekasıyla ilgili bir milat önümüzdeki en az 200- 300 yılla ilgili tarihi bir gün. Bu bir fırsat, geçmişte yaşananların bundan sonra yaşanmaması için 16 Nisan çok Önemli bunu AK Parti milletvekili olarak söylemiyorum bir vatandaş olarak söylüyorum” dedi.

Savaş ”15 yıldan buyana birçok eser yaptık bir çok yatırım yaptık. Ülkeyi değiştirdik , dönüştürdük, zenginleştirdik. Ama şu değişiklik Ak Partinin en büyük eseri inşallah 16 Nisan’da bunu taçlandıracağız. Bu onur hepimizin onuru olacak hepimizin şerefi milletimizin şerefi olacak. En az 200 – 300 yıllık geleceğimizi 16 Nisan akşamı belirleyeceğiz”dedi.

ms.jpg