Kılıçdaroğlu “13 Eylül sabahından itibaren AKP yönetimi ve seçmeni açısından, cumhurbaşkanının görev süresi ve kimin cumhurbaşkanı olacağı konusunda kriz yaşanacak” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “13 Eylül sabahından itibaren AKP yönetimi ve seçmeni açısından, cumhurbaşkanının görev süresi ve kimin cumhurbaşkanı olacağı konusunda bir kriz yaşanacak. Köşk krizi başlayacak” dedi.

Kılıçdaroğlu, Çukurova gezisini izleyen bir grup gazeteciyle parti otobüsünde yaptığı sohbette, “Başbakan, 13 Eylül günü CHP üst yönetimini merak ediyor. Başbakan başka bir partinin iç işleriyle uğraşacağına kendi işine baksın” diyerek, şunları söyledi:

Gül"den kurtulma niyeti

“Başbakan"ın Cumhurbaşkanlığı hevesi, AKP"de büyük kriz yaratacak. Abdullah Gül"den bir an önce kurtulma, 2012"de Köşk"e çıkma ve yarı başkanlık modelini uygulama hevesinde olduğu çok açık ortada. Başbakan, başka partinin iç işleriyle uğraşacağına kendi gizli gündemini itiraf etsin ve AKP içinde bundan sonra yaşanacak en büyük krizi çözmeye çalışsın. AKP ve AKP"li seçmenler için yaşanabilecek en büyük kriz, kimin cumhurbaşkanı adayı olacağıdır.

AKP bölünebilir

Cumhurbaşkanının görev süresinin 5 mi 7 yıl mı olduğuyla ilgili tartışmanın yaratacağı ve kimin cumhurbaşkanı olacağıyla ilgili kriz Abdullah Gül"e yönelik bazı arayışları da beraberinde getirir. Parti içinden Abdullah Bey"i aday gösterecek 20 milletvekili mutlaka çıkar. Gül, yeniden aday olursa, AKP ikiye bölünebilir.”

Sandık motivasyonu

Kılıçdaroğlu, CHP"li sandık görevlilerine yönelik üç ayrı sesli mesaj hazırlattıklarını açıkladı. Kılıçdaroğlu, “İlk olarak İstanbul"dan başlayacağız. İlk mesajı bugün (dün) yollayacağız. Ses kayıtları hazır. Cep telefonlarına benim sesimden sandıklara sahip çıkmaları ile görevlerinin önemiyle ilgili hatırlatmalarda bulunuyorum. Referandum günü sabah ve akşam saatlerinde de mesajlarımızı göndererek, kendilerini sandık başında motive edeceğiz” dedi. Referanduma yönelik CHP örgütünün de hazırlıklarını sürdürdüğünü anlatan Kılıçdaroğlu, bu kapsamda seçim gecesi anında bilgi akışını sağlayacak internet bağlantılarının yapıldığını belirtti. Kılıçdaroğlu, CHP"nin referanduma yönelik kamuoyu yoklaması yaptırmadığını ancak yol haritasını belirlemek için seçmen profiline yönelik bir çalışmanın sürdüğünü söyledi.