Ankara"da Melih Gökçek"e yakınlığıyla bilinen mevcut il başkanı ile yola devam etmek istemeyen AKP yönetimi aday konusunda uzlaşma sağlayamayınca, yarın yapılması planlanan il kongresi ertelendi

İstanbul başta olmak üzere bazı il kongrelerinde birden çok aday çıkması nedeniyle parti içi kavgaların ve sıkıntıların yaşandığı AKP"de, yeni bir kongre krizi ortaya çıktı. Yarın yapılacağı duyurulan Ankara İl Kongresi, aday tartışması nedeniyle 19 Temmuz"a ertelendi.
AKP yönetiminde, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek"e yakın mevcut İl Başkanı Halis Bilge ile yola devam etmeme” düşüncesinin öne çıktığı, ancak yeni adayın ismi üzerinde uzlaşma sağlanamadığı öğrenildi. AKP yönetimi, ikinci bir adayın çıkması nedeniyle Uşak İl Kongresi"ni de ikinci kez ertelemek zorunda kaldı.

İki gün kala ertelendi
Son olarak İstanbul"da yaşanan sıkıntının ardından yarın yapılacak olan Ankara İl Kongresi"nde de aday krizi patlak verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın büyük boy resimlerinin kullanıldığı ve cumartesi günü saat 11.00"de yapılacağı bilboardlarda duyurulan kongre, son anda 19 Temmuz"a ertelendi.
Edinilen bilgiye göre, Erdoğan"ın “kongreye tek adayla birlik ve beraberlik içinde gidilsin” talimatı çerçevesinde, yönetim 10"a yakın aday adayıyla ön görüşme yaptı.
Adaylık için ismi geçenler arasında, mevcut İl Başkanı Halis Bilge, İl Başkan Yardımcılığı yapmış olan Murat Köse, Emrullah İşler, MKYK üyesi Orhan Yeğin, eski Sincan İlçe Başkanı Rıza Gezer, AKP"nin kurucu üyesi İsmail Safi ön plana çıktı.
Bu süreçte Erdoğan da görüşmeler yaptı ancak kongreye çok az bir süre kalmasına karşın bir isimde uzlaşılamadı. Bilge"nin aday gösterilmemesi halinde Gökçek"in Genel Merkez"in adayına karşı bir aday çıkarabileceği ya da destekleyebileceği olasılığı üzerinde de duruldu.
Sonuçta, salonu bile kiralanan kongrenin zorunlu olarak ertelenmesine karar verildi. Bundan önceki Ankara İl Kongresi"nde iki aday çıkmış, genel merkezin istediği isim çok az farkla kazanabilmişti.