AKP, Meclis"in Temmuz"da tatile girmesiyle birlikte yollara düşecek. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından partiye açılan kapatma davasının ardından, gelinen süreç, AKP hakkındaki iddianamede yer alan suçlamalar ve partinin bu suçlamalara verdiği cevaplar en ince ayrıntılarına kadar tabana aktarılacak.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekilleriyle yaptığı “istişare” toplantılarının ardından, Meclis"in tatile girmesiyle birlikte yaz programını “hayata geçirin” talimatı verdi.

Siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıran ve “A Planı” olan anayasa değişikliğinden vazgeçen AKP, şimdi yeni stratejileri uygulama kararı aldı.

-SAVUNMA EKİBİ ANKARA"DA KALACAK-

AKP"nin yaz programına göre, hukukçu milletvekillerinden oluşan savunma ekibi, kapatma davası sürecinde Ankara"da kalarak gelişmeleri takip edecek. Ön savunmayı Anayasa Mahkemesi"ne sunan AKP, esas savunma için, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının esas hakkındaki görüşünü bekleyecek. Başsavcılığın esas hakkındaki görüşünü AKP"ye bildirmesinin ardından hukukçu milletvekillerinden oluşan savunma ekibi bu kez “Esas Savunma” üzerindeki çalışmalarına son şeklini verecek.
Kapatma davasıyla ilgili sürecin yaz aylarında tamamlanmasını bekleyen AKP, bu sürec tamamlanıncaya kadar savunma ekibi Ankara"da çalışacak.

-MİLLETVEKİLLERİ İDDİANAMEYİ VE SAVUNMAYI ANLATACAK-

Anayasa değişikliğinden vazgeçen AKP, “C” ve “B” planlarını da yaz aylarında uygulmaya koyacak. Anayasa Mahkemesi"nin kararı ne olursa olsun, AKP Meclis"in tatile girmesiyle birlikte yollara düşecek. Milletvekilleri seçim bölgelerinde şehir merkezinden en ucra köylere kadar giderek, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının AKP hakkındaki iddianamede yer alan suçlamalar ve partinin bu suçlamalara verdiği cevaplar en ince ayrıntılarına kadar tabana aktarılacak.

İddianame ve ön savunma kitap haline getirilerek teşkilatlara dağıtılacak. AKP"ye açılan kapatma davasında muhalefetin etkin rol oynadığı suçlamaları getirilecek. Türban düzenlemesinde MHP"nin verdiği desteğinde altı çizilerek, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı"nın, “Siyasi bir karar verdiği” türban düzenlemesi konusunda sadece AKP"ye dava açtığı şikayet edilecek.

-“B” PLANI-

Kapatma davası sürecinde “Yol haritasını” A, B ve C Planı olarak planlayan AKP, A planı olan anayasa değişikliğinden vazgeçmesinin ardından, şimdi B ve C planlarını hayata geçirmek için Meclis"in tatile gireceği Temmuz ayını bekliyor.
Anayasa Mahkemesi"nin AKP"ye açılan kapatma davasını kabul etmemesi halinde, yaz ayları boyunca milletvekilleri yerel seçimler için çalışacak.

“C” PLANI

Edinilen bilgilere göre, AKP"nin en son alternatif olan “C” planı devreye girecek. Anayasa mahkemesi"nin AKP"ye kapatma cezası vermesi halinde bu kez yeni parti çalışmaları hayata geçecek. Bu kez yeniden milletvekillerinin görüşleri alınarak yeni bir genel başkan belirlenecek. Zorunlu olması halinde ara seçime olmazsa genel seçimde alternatif olarak ele alınacak.

AKP şimdi her iki durumda da yaz programını hazırladı. Buna göre; “AKP hakkındaki iddianamede yer alan suçlamalar ve partinin bu suçlamalara verdiği cevaplar en ince ayrıntılarına kadar tabana aktarılacak.”

ANKA