CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata, AK Parti iktidarının eşitsizlik, yoksulluk ve işsizlik sorunlarını hedef alan kapsamlı bir proje üretemediğini, özellikle devletin olanaklarıyla zenginleşen iktidar çevresinin sorunlara giderek yabancılaştığını savundu. 

     Ayata, yaptığı yazılı açıklamada Hükümetin sürekli ülkenin zenginleşmesini ve milli gelir artışını gündeme getirdiğini, ancak yaşanan olayların bu söylemle çeliştiğini iddia etti. 

     Türkiye'de açlıktan ve yoksulluktan ölen insanlar olduğunu öne süren Ayata, açıklamasında Kayseri'de hamile bir vatandaşın yoksulluk nedeniyle karnındaki bebeğiyle birlikte hayatını kaybettiğini, daha önce de annesi iyi beslenemeyen bir bebeğin yeteri kadar anne sütü alamadığı için öldüğünü, bunları kişisel trajediler olarak görmenin mümkün olmadığını ifade etti. 

     Ayata, şunları kaydetti: 
     ''AKP iktidarı eşitsizlik, yoksulluk ve işsizlik sorunlarını hedef alan kapsamlı bir proje üretememiştir. Tersine, özellikle devletin olanaklarıyla zenginleşen bir iktidar çevresi, bu sorunlara giderek yabancılaşmaktadır. Kendi içinde bulundukları ekonomik ve sosyal ortam onların ülke gerçeklerini görmelerine engel olmaktadır. İktidar seçkinleri işsizlik ve yoksulluğun sonuçlarını sıradan olaylar olarak görmekte, bu trajedilerin arkasında yatan sosyal gerçekleri algılayamamaktadır. 

     Gelişigüzel dağıtılan sosyal yardımlar ülkedeki açlık, yoksulluk ve eşitsizlik sorunlarını ortadan kaldırmayacaktır. İşte bu yüzden güçlü bir sosyal devletin inşası vazgeçilmez bir zorunluluktur. Aile Sigortası projemiz güçlü bir sosyal devletin kurulması yönünde çok önemli bir adım olacaktır.''

AA