Ergenekon soruşturması kapsamında önceki gün yaşanan gözaltılar nedeniyle, AKP ve CHP sözcüleri karşılıklı açıklamalarda bulundu

AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün"ün, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"a yönelik, “Neden paniğe kapıldınız? Ergenekon virüsünün size de bulaştığından mı endişe ediyorsunuz?” sözlerine, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz, demokrasiyi AKP"den daha fazla istiyoruz. AKP"nin demokrasi anlayışı, tek parti yönetiminin demokrasi anlayışıdır” diyerek yanıt verdi.
Ergenekon soruşturması kapsamında önceki gün yaşanan gözaltılar nedeniyle Ergün, dün TBMM"de bir basın toplantısı düzenledi. AKP"nin siyasi hesaplaşma içinde bir intikam arayışında olmadığını söyleyen Ergün, “"Cumhuriyete sahip çıkanlardan hesap soruluyor" iddiasıyla Türkiye"de cinayetlerin, kaosun ve illegal faaliyetlerin üstü örtülemez. Hiçkimsenin suç işleme imtiyazı olamaz” dedi. Ergün, şunları kaydetti:

Neden korkuyorsunuz?
“Sayın Baykal, bir türlü kamuoyunun izleyemediği CHP"nin belgesel filmi için şüpheli ve tutuklu olan bazı kişilere ödediğiniz parti paralarının, başka bir film için harcanmış olmasından mı korkuyorsunuz? Yanlış işleri ve yanlış adamları mı finanse ettiniz yoksa? Ergenekon zanlısı ve kaçak olan bazı kişilerle yapmış olduğunuz önemli görüşmeler mi sizi tedirgin etti? Eğer böyleyse bu gidiş iyi bir gidiş değildir.” Ergün"ün “belgesel” imasıyla, CHP"nin belgesel hazırlattığı Kanaltürk"ün eski patronu ve Ergenekon soruşturması nedeniyle tutuklu bulunan gazeteci Tuncay Özkan"ı işaret ettiği belirtildi.

AB raporlarına atıf
Kılıçdaroğlu ise, Ergün"ün açıklamalarının sorulması üzerine TBMM"de, “Ergenekon davası bir hukuk katliamıdır. Eğer, bir davanın savcısı, bir ülkenin başbakanıysa o ülkede hukukun çalışmadığını, Başbakan kendisi itiraf etmiş oluyor” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
“Sayın Ergün, hukuk devletinden söz ediyor. Bu ülkede yargının bağımsız olmadığını, AB ilerleme raporlarından okumadı mı? İnsanları gece yarıları alıp sorgulayan bir düzen, 21. yüzyılın Türkiye"sine yakışıyor mu? Siz bu ülkede F tipi örgütlenmeden güç alarak bir şeyler yapmak, AKP"yi eleştirenleri sabaha karşı gözaltına almak istiyorsanız, o ülkede demokrasiden söz edemezsiniz.”

MİLLİYET