Bilindiği üzere sadece geçtiğimiz seçimde TKP müşahitleri birçok noktada AKP’lileri mükerrer oy kullanırken tespit etmişti.
 
AKP artık dilediği gibi oy çalabilecek ve sahte oy kullanabilecek. Mecliste gündeme gelen bir torba yasanın içine mükerrer ve sahte oy kullananlara, sahte seçmen kütüğü oluşturanlara ve oy çalanlara af getirildi. Konuyu ilk olarak soL Haber Portalı'na aktaran CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, bu değişiklikle birlikte 12 Haziran seçim yolsuzluklarının üzerinin örtüldüğünü dile getirdi.
 
AKP’den sahte oylara af…
 
AKP’nin geçtiğimiz seçimlerde birçok noktada polislere ve partililere mükerrer oy kullandırdığı tespit edilirken, tutulan tutanaklara rağmen hiçbir işlem yapılmamıştı. Ülkenin birçok noktasında çok daha büyük miktarda yapıldığı düşünülen sahte oy kullanımlarının getirilen af ile birlikte çok daha büyük boyutlara ulaşabileceği tahmin ediliyor.
 
Konuyla ilgili Twitter’dan mesaj geçen CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, “AKP Torba Yasa'nın içine koyduğu bir madde ile sahte ve mükerrer oy kullananlara, sahte seçmen kütüğü oluşturanlara, oyları çalanlara af getirdi” dedi.
 
12 Haziran yolsuzluklarının üzeri örtüldü
 
Sahte oylara af getirilmesine ilişkin soL’a konuşan Ali Özgündüz, meclisten kısa süre önce geçirilen torba yasa kapsamında mükerrer ve sahte oy kullananlara, sahte seçmen kütüğü oluşturanlara ve oy çalanlara af getirildiğini dile getirdi.
 
Yasayla birlikte 12 Haziran 2011’de tespit edilmiş ancak dava yoğunluğu dolayısıyla hala açılamamış olan tüm seçim suçlarının affedildiğini belirten Özgündüz, yasanın seçim suçlarına ilişkin 2 yıl olan dava açma süresinin 6 aya indirdiğini ve 12 Haziran seçimlerindeki tüm yolsuzlukların böylece dava açılmadan noktalandığını dile getirdi.
 
Geçtiğimiz seçimlerde AKP’liler iş başında yakalanmıştı
 
12 Haziran seçimlerinde soL’da da yer alan haberlerde birçok AKP’li ve polis ülkenin farklı yerlerinde mükerrer oy kullanırken tespit edilmişti. İşte o gün soL’da yer alan haberlerden kısa başlıklar:
 
- İzmir'in Bayraklı ilçesindeki Kaymakam Özgür Azer Kurak İlköğretim Okulu'nda AKP'liler mükerrer oy kullanırken yakalanmıştı. İzmir'in Bayraklı ilçesinde Kaymakam Özgür Azer İlköğretim Okulu'nda 1231 No'lu sandıkta AKP'li sandık görevlisi, AKP'li müşahitlere mükerrer oy kullandırırken yakalandı. AKP'li müşahitler, müşahit oldukları sandık listesinde isimleri olmamasına rağmen, AKP'li sandık görevlisinin izin vermesi ile mükerrer oy kullandılar.
 
- Manisa'nın Kula İlçesi’ne bağlı Sandal Beldesi’nin AKP'li Belediye Başkanı Saffet Dinçer hakkında mükerrer oy kullandığı iddiasıyla İlçe Seçim Kurulu’na şikayette bulunuldu.
 
- İstanbul Halkalı'da Atatük İlköğretim Okulu'nda 3429 sayılı sandıkta oy kullanma ve sayım işlemlerinin bitmesinin ardından oyların bulunduğu çuval, bir kişi tarafından mühürsüz bir şekilde sınıfın penceresinden aşağıda bulunan bir başka kişiye atıldı. Durumu fark eden müşahitler, oyları aşağıya atan kişiyi yakaladı.
 
TKP müşahitlerinin soL'a verdiği bilgiye göre, İstanbul Kadıköy Suadiye'de bir sandık kurulu görevlisi ikamet kaydının olduğu Mustafa Mihriban Boysan İlköğretim Okulu 3408 sayılı usulsüz bir şekilde sandıkta oy kullandı. Oysa, sandık kurulu görevlilerinin görev yaptıkları sandıkta oy kullanmaları gerekiyor. Aynı kişi görevli olduğu Suadiye Mahallesi Turhan Mediha Tansel İlköğretim Okulu, 3413 sayılı sandıkta da oy kullandı.
 
AKP'ye oy verdiğini beyan eden bir sandık kurulu görevlisi, ikamet kaydı olan İstanbul Sultangazi Esentepe Mahallesi Aydın Uçkan İlköğretimokulu 1029 Nolu sandıkta mükerrer oy kullandı.
 
-İstanbul Fatih Yedikule Lisesi’nde üç polis memuru mükerrer oy kullanmak isterken yakalandı.
 
- Ankara Eryaman 4. Etap'ta Ufuk Arslan Anadolu Lisesi'nde 2315 No'lu sandıkta fotoğraflama karşılığında seçmenlere AKP'liler tarafından para verildiği sandık kurulu başkanı tarafından tespit edildi. AKP'lileri polise teslim edildi ancak AKP'lilerin karakoldan "kaçtığı" açıklandı.
 
- İstanbul Fatih İskenderpaşa İlköğretim Okulu’nda oy kullanan 12 türbanlı öğrencinin ikamet etmedikleri adreste kayıtlı oldukları gözlendi. İskenderpaşa mahallesi Havlucu sokakta ikamet ediyorlarmış gibi seçmen listelerinde adı bulunan kız öğrencilerin ilgili dairede oturmadıkları apartman sakinleri tarafından doğrulandı. Aynı apartmanda senelerdir ikamet eden Emin Karaduman adlı vatandaş söz konusu dairede yabancı uyruklu üç öğrencinin ikamet ettiğini, bu on iki kız öğrenciyi hiç görmediğini dile getirdi. Karaduman, muhtarlıktan bu kişilerin seçmen kağıtlarını kendisinin aldığını, muhtarlığı bu konuda bilgilendirdiğini ve kullanılan 12 oyun geçersiz sayılması gerektiğini söyledi.
 
- İstanbul Fatih Gelenbevi Lisesi’ndeki 1337 numaralı sandıkta aynı kişinin birden fazla kişiye refakatçı olarak oy kullandırdığı ortaya çıktı. Yasalara göre, oy kullanmada zorlanan yaşlılara sadece sandık başkanlarının yardımcı olabilmesine rağmen bu kişinin sağlık problemleri olduğunu öne sürdüğü farklı kişilere oy kullandırdığı belirtildi.
 
- Ankara Keçiörende Rauf Denktaş Lisesi ve İmam Hatip Lisesi'nde 100 TL karşılığı AKP için oy satın almaya çalışan bir kadın farkedildi. Durumun farkledilmesi üzerine çıkan tartışma sonucunda Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait 06 LNP 14 plakalı bir belediye otobüsünün bu kişiyi bölgeden kaçırdığı bildirildi. Kaçırma olayında polislerin kadına yardımcı olduğu iddia ediliyor. Olay yerinde ayrıca 06 AC 0012 Volkswagen Golf marka araçtan "Biz hükümetiz, AKP'ye oy verin" şeklinde anonslar yapıldığı iletiliyor. Olay mahalline çok sayıda basın kuruluşunun gittiği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.
 
- Ümraniye İlçesi Altınşehir Mahallesi Davud Akidil İlköğretim Okulu'nda polisler ıslak mührü olmayan fotokopi görev emri kağıtlarıyla oy kullanıyorlar. Sandık Başkanı bu konuyla ilgili TKP'li müşahitlerin verdiği itiraz dilekçesini işleme almadı.
 
-Ankara Çankaya Lisesi 1097 numaralı sandıkta oy kullanımı sırasında 17 adet arkası mühürlü olmayan sahte pusula tespit edildi. Tutanak tutlmasını sağlayan seçmenler sayım sırasında sandıkta bulunarak tutanağın kayıtlara geçirilmesini sağlayacağı belirtiliyor. Sahte pusulalarla oy kullanmış olanların yeniden oy kullanmak üzere arandığı bildirildi. (NSK)