Büyük Anavatan Partisi Genel Başkanı Emanullah Gündüz, 2011 yılında yapılacak milletvekili genel seçimlerine katılmayacaklarını bildirdi.

Gündüz, yeni hizmet binasının açılışına yaptığı konuşmada, partilerinin tüzel kişiliğinin 2009 yılının kasım ayında kazandıklarını belirterek, bugüne kadar altyapı hazırlıklarının tamamlandığını, tabanlarını oluşturduklarını söyledi. Bundan sonra aktif siyasetin içerisinde yer alacaklarını ifade eden Gündüz, şunları kaydetti:

"2015'TE İKTİDARIZ"

"Bugün 2011 için stratejimiz, seçimlere katılmamaktır. Seçimlere katılma çoğunluğumuz olduğu halde seçimlere katılmıyoruz. Çünkü, siyaset akıl ve stratejik pozisyon belirleme işidir. Bugün 2011"de seçimlere katılarak elde edeceğimiz hiçbir şey yok. Gerçekler göz önünde bulundurulmalıdır. Bugün, siyasal anlamda Türkiye"de taşlar bu seçim için yerine oturmuştur. 2011 yine AK Parti"nin üstünlüğü ile sonuçlanacak bir seçimdir. Üç aşağı bir yukarı bugünkü Meclis aritmetiği ortaya çıkacaktır. Bu durumda seçime katılmak için para harcamak, enerji sarf etmek ve moral kaybetmek bizim için anlamsızdır. Biz, 2015"in iktidarıyız. Çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz."

Gündüz, seçime katılmamalarına rağmen meydanlarda olacaklarını ve nisan ayından sonra Türkiye turuna çıkacaklarını dile getirerek, tüm ile ve ilçelere gideceklerini söyledi. Bunu yaparken Che Guevara"nın 23 yaşında başladığı siyasi mücadelesini örnek aldıklarını ifade eden Gündüz, "Bunu, Türkiye"nin Guevara"sı ve Milenyum"un Özal"ı olarak yapıyoruz" diye konuştu.

Gündüz, seçimlerde ne şekilde pozisyon alacaklarına önümüzdeki günlerde karar vereceklerini belirterek, "Bir partiyi destekleyeceğiz ya da bağımsız adaylarımızla seçime gireceğimizi ilerleyen dönemde Merkez kararla tespit edeceğiz ve paylaşacağız" dedi.

Gündüz, parti amblemi ile ilgili olarak da değerlendirmede bulunan Gündüz, "Çok fazla farklılık var. Diğerinde ANAVATAN yazarken bunda Büyük Anavatan yazıyor. Arı ise farklı yöne bakıyor. Peteklerin kıvrımları ve sayısı da farklı" dedi.

Konuşmasının ardından Gündüz, parti temcileriyle birlikte kurdeleyi keserek, yeni hizmet binasının açılışını yaptı.

"2030 KUŞAĞININ BAŞBAKANI OLACAĞIM"

Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada da Turgut Özal"ın misyonunun henüz sona ermediğini ve misyonun ileriye taşınması gerektiğini belirtti.

Anavatan Partisi"nin, Demokrat Parti ile birleşmesinden sonra bu misyonun yeniden sahiplenilmesi gerektiğine inandığı için 23 yaşında, genç bir üniversite öğrencisi olmasına rağmen Büyük Anavatan Partisi"ni kurduğunu anlattı.

Türkiye genelinde 59 ilde kısa sürede teşkilatlandıklarını ifade eden Gündüz, "Henüz 25 yaşımı doldurmadığım için seçilme hakkını da elde etmiş durumda değilim. AK Parti ve CHP sonrasına hazırlanıyorum. Kendimi ve partimi şimdilik seçim sahasında yıpratmak istemiyorum. 2030 kuşağının Başbakanı olacağım" diye konuştu.

Türkiye"nin en geç genel başkanı olma sıfatını taşıdığına dikkati çeken Gündüz, bunun tescili için Guiness rekorlar kitabına adaylık başvurusunda bulunduğunu söyledi. Guiness yetkililerinin, araştırmalarını sürdürdüğünü, tescil işlemlerinin sonucunu beklediğini dile getirdi.

Bazı siyasi partilerin gençlik örgütlerinde de görev aldığını belirten Gündüz, "bu partilerin, gençlerden bayrak asmak ve slogan atmak dışında bir beklentileri olmadığından" yeni bir parti kurmaya karar verdiğini söyledi.

Gündüz, Anayasa, siyasi partiler ile seçim kanunlarının yeniden düzenlenmesi ve gençlerin siyasete katılımlarının daha aktif hale getirilmesi gerektiğini savundu.

Gündüz, Türkiye"yi 2015-2030 yılları arasında yöneteceklerine inandığını ve bu konuda iddialı olduğunu sözlerine ekledi.

Milliyet