Erdem'in, toplantıda 50 kişilik il yönetiminin de istifasını istemesi bekleniyor.İzmir'de 20 Haziran 2009 tarihinde yapılan İl Kongresi'nde Genel Merkez'in adayı olarak seçime giren ve kazanan Ömür Kabak, görevinden istifa etti. Referandum öncesi “İzmir'de "hayır" oyları "evet" oylarından fazla çıkarsa görevimden istifa ederim” diyen Kabak, sonucu alınca Genel Merkez'e istifa dilekçesini sunmuş ama kendisine "görevine devam et" denmişti. Parti içi muhaliflerin şikayeti üzerine başını parti müfettişlerinden kaldıramayan Kabak, referandum sonrası gerçekleştirilen il başkanları toplantısında yaptığı konuşma nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından eleştirilmişti. Bunun ardından da İl Başkan Yardımcısı Ayşe Yüreklitürk, kendisini Başbakan Erdoğan'a şikayet etmiş, Kabak'ın eski mesleği gereği partiyi hakim gibi yönettiğini, ilçe başkanlarının milletvekilleriyle bile diyalog kurmasına izin vermediğini, referandumda partinin çalışmadığını, sandıklara hakim olunamadığını iddia etmişti.

Başbakan Erdoğan, bu iddiaların araştırılması için gönderdiği müfettişlerin hazırladığı raporu, hafta sonu inceleyip, 12 Eylül referandumundan tam üç ay sonra 12 Aralık'ta Kabak'ın istifasını kabul ettiğini bildirdi. İl başkanları toplantısı nedeniyle hafta sonunu Ankara'da geçiren Kabak, haberi de orada aldı.
Ömür Kabak, yarın (pazartesi) saat 11.00'de partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'in katılacağı basın toplantısında istifasını açıklayacak. Erdem, aynı toplantıda 50 kişilik il yönetim kurulunun istifasını da isteyecek ve ardından ilçe başkanlarıyla tek tek görüşerek, yeni il başkanının kim olacağı konusunda bilgi alacak.
VATAN