"Bölgesel güç", işkencecinin suç ortağı çıktı

Her fırsatta, Ortadoğu"da "bağımsız bir bölgesel güç" rolü oynayan AKP"nin tüm bölge halkını kandırdığı bir kere daha ortaya çıktı.

Alman Die Welt gazetesinin önceki gün yayınladığı ABD diplomatik yazışmaları, Türkiye'nin 2002"den 2006 Şubatı"na kadar CIA işkence uçaklarının İncirlik Üssü"ne inişine izin verdiğini ortaya çıkardı. İddia o ki hükümet bu tarihten sonra izni kaldırmış.

"Bu uçaklar dünyanın her yerinden gizli ve ilgili ülkelerin yasalarına aykırı olarak kaçırılan “terör” zanlılarına işkence yapmak ya da tutsakları işkence yapılabilecek yerlere taşımak için kullanılıyordu. Adı "Temel Adalet" olan bu operasyon çerçevesinde binden fazla uçuş yapıldı ve üç bin civarında insan tezgahtan geçti.

15 Haziran 2006'da dönemin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, uçakların ülkemize indiğini açıkça reddetmişti. Şimdi sızan belgeden anlaşılan bu uçakların yirmi dört kez İncirlik'e indiğidir.

AKP hükümeti halka açıkça yalan söylemiştir. Bütün bölgede, Ortadoğu'da, sokaklarda Tayyip posterleriyle yürüyüşler yapan, onun ABD ve İsrail karşısında kendilerinden yana olduğunu sanarak sevgi gösterisi yapan insanlara yalan söylenmiştir.

Bu iznin AKP hükümeti tarafından verilmemiş olabileceği, nitekim onların kaldırdığı gibi sözler dört yıl süren bu işkence seferlerine Tayyip'in göz yumduğu gerçeği karşısında savunma değildir.

ABD hükümeti işkenceyi kendi sınırları içinde değil de dünya çapında gizli üsler ya da havada yapınca ellerinin temiz kalacağını sanmış ama tüm dünya halklarının öfkesini kazanmaktan kurtulamamıştı. Şimdi AKP'nin bu suça ortak olduğu ortaya çıkmıştır. AKP herhangi bir parti değildir. Erdoğan'ın bundan haberi olmadığı düşünülemez bile.

Aynı şekilde AKP"nin oynadığı “bölgenin bağımsız gücü” rolünün de yalan olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Uçan işkence tezgahlarından geçen zavallı terör kurbanlarının neredeyse tamamı müslümandır. Ortadoğu kökenlidir. Tayyip posterleriyle gösteri yapanların dostu, akrabasıdır.

İşkence yapmak, çok büyük suçtur. Buna göz yummak, suça ortak olmaktır.

Halka yalan söylemek de çok büyük suçtur.

Ortadoğu halkları, bu büyük suçları ortak hafızasına kazıyacak, faillerinden ve suç ortaklarından mutlaka hesap soracaktır."