Burdur'da miting yapan Baykal, padişah pankartı ile ilgili olarak "Hangi tohumlar atılmış ki padişah özlemi ortaya çıkmış" dedi..

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'a Burdur'dan sert eleştiriler yöneltti. YSK'nın uyarıda bulunduğu Tunceli Valisi'ne "benim valim" diye sahip çıkan Erdoğan'a "Hukuk, adalet, eşitlik ve hak ne oldu?" diye soran Baykal, Tunceli Valisi'ni de "AKP ile gelen APS ile gider" diye uyardı. Baykal kürsüye "Ben padişah değilim. Halkın avukatıyım" anonsuyla gelerek şu mesajları verdi:

* Başbakan demiş ki (bana maganda diyen birisiyle ne konuşayım?) sen bana, CHP'ye 'mezhepsiz, tiynetsiz' dedin. Ben sana değil, üslubuna maganda diyorum.

* Tunceli'de devletin valisine YSK suç isnatı yapıyor. Başbakan (benim valim) diyor. Vali devletin mi, Tayyip Erdoğan'ın mı valisi? Herkes şunu iyi bilsin. AKP ile gelenler APS ile giderler.

* Başbakan bana (Ergenekon'da daha neler çıkacak, bekle) diyor. Sen başbakansın, ne çıkacağını nereden biliyorsun? Yoksa seninle istişare ederek mi bu işler oluyor?

* Son Osmanlı padişahı 1. Tayyip Erdoğan pankartı açıldı. Bunca yıl sonra Türkiye'deki Atatürk Cumhuriyeti'nde son padişah Vahdettin değil, Recep Tayyip Erdoğan diye düşünmenin arkasında ne yatıyor olabilir. Hangi düşünce, hangi özlemler, hangi tohumlar atılmış ki bu özlemler ortaya çıkıyor.

SABAH