Derginin son sayısında yayınlanan "Türkiye"nin gizli güç tellalları" başlıklı makalede Ergenekon davasına vurgu yapılarak "İslamcılar, Türkiye"nin karanlık derin devletinden kurtulmuyor ancak yerine kendilerinkini koyuyorlar" savında bulunuldu.

Ergenekon iddianamesinde "Laik milliyetçilerin inandırıcı olmayan bir biçimde eş zamanlı olarak İslamcı, Marksist ve Kürt yanlısı terör saldırılarını planladıklarının" öne sürüldüğüne işaret edilen makalede, "Herhangi başka bir Batılı toplumda bu tüm tutarsız suçlamalar, fantezi olarak geri çevrilirdi" ifadesi kullanıldı.

Ergenekon baskı aracı

AKP"nin iktidara gelmesi üzerine birçok Türk demokratının "Derin devletin yok edileceğini umduğunu kaydeden Çağaptay şunları yazdı:

"Ancak o zamandan beri geçen yedi yıllık sürede AKP, karanlık güç tellallarından kurtulmak yerine, Ergenekon gibi davaları Türkiye"nin laik hakimlerini, medya, ordusu ve hemen hemen tüm siyasi karşıtlarına saldırmak için kullandı. Buradaki trajedi, AKP"nin, Ergenekon"u, ayna zamanda Mart 29"da ülke çapında yapılacak yerel seçimi öncesi meşru muhalefeti yıldırmak amacıyla da kullanıyor olmasıdır. Son seçimlerin gösterdiği gibi nüfusun yarısından fazlası hala AKP"ye karşı ancak birçok kişi şimdi hükümetin düşmanlarını izlediği işaretleri nedeniyle konuşmaktan korkuyor."

Polisin Ergenekon soruşturmasında 1.5 milyon telefon görüşmesi ve e-maili kayda aldığının öne sürüldüğü makalede şöyle denildi:

İslamcıların cadı avı

"Bu tur işaretler, AKP"nin, eski derin devletin yerine kendisine ait yeni bir derin devleti yerleştirdiğini gösteriyor. İslamcılar, bir cadı avını yürütmek için hala önceki sistemin hayaletini kullanırken şimdi güç manivelalarını çeviriyor. Derin devlet bir zamanlar, komünistler ve İslamcıları korkutmak amacıyla işlemiş olabilir ancak bugün muhalifleri ezmek için laik, liberal ve milliyetçi Türklere karşı kullanılıyor."

HÜRRİYET