AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, TBMM"de kapatma davasıyla ilgili ilginç tespitlerde bulundu.


Gazeteciler ilk olarak “AKP kapatılır mı” sorusunu sordu. Fırat, “AKP niye kapatılsın. Cici bir parti. Yazık değil mi ? AKP kapatılmayacak. Türkiye bir hukuk devleti” dedi.

Anayasa Mahkemesi Raportörü"nün kapatma davasıyla ilgili hazırladığı raporu erken vermesinin süreci hızlandırılıp, hızlandırılmayacağı sorusuna “Sanmıyorum. Mahkeme heyeti Başkan"ın belirleyeceği tarihte toplanır” yanıtını verdi.


“AKP"nin kapatılması YAŞ toplantısı etkiler mi” sorusuna “Bunu bana sormayın. Anayasa"da yazıyor” diye cevapladı.

Ak Parti'li Fırat, Ergenekon soruşturmasının açıklanan iddianamesiyle ilgili CHP'li yetkililerin, “Dağ fare doğurdu” değerlendirmesi yaptığının hatırlatılması üzerine, “Onlar avukat olduklarına göre doğru. Çok iyi falan demeleri beklenemez” dedi. Kendi değerlendirmesi sorulan Fırat, iddianamenin tamamını görmeden yorum yapmayacağını ifade etti.

MESUT YILMAZ'A HAYIRLI OLSUN

“Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın, merkez sağda yeni bir siyasi hareket başlatacağının” ifade edilmesi üzerine Dengir Mir Mehmet Fırat, “Ona hayırlı uğurlu olsun. İnşallah iyi olur” diye konuştu.

'Bir soru üzerine de eski başbakan yardımcılarından Abdüllatif Şener ile helalleştiklerini söyleyen ve “Kucaklaştınız mı?” sorusu üzerine “Maalesef” karşılığını veren Fırat, Ak Parti'den ayrılanlara yönelik hakaret içeren bir şey söylenmesini doğru bulmadığını ve söylemeyecekleri kaydetti.