O toplantılar değil de bizim yaptıklarımız mı yasa dışı… O gün yanımızda olanlar bugün yoklar ama, unutulmasın ki siyasette makamlar gelip geçicidir"" dedi.
Prof. Haberal ile Prof. Fatih Hilmioğlu, kendilerini hastanede ziyaret eden CHP milletvekili Çetin Soysal"a bir çok konuda dert yandı. Ergenekon iddianamesine de giren Kızılcahamam"daki Patalya Otel toplantılarına değinen Haberal, CHP milletvekiline şunları söyledi:

BİZİM OTELDE KURULDU:

AKP"nin daha kuruluş aşamasında birçok toplantısı bizim Patalya Otelde ya da Başkent Üniversitesi salonlarında yapıldı. Oralarda sağlanan hizmetler ne çabuk unutuldu. O toplantılara bugünkü Başbakan ve bakanları da katıldı. O toplantılar değil de bizim aynı yerlerde yaptığımız toplantılar mı yasa dışı… Bu durum insanın içini acıtıyor.


NE ADAMLAR GÖRDÜM:

Siyasetin içinde nice dostlarımız oldu. Nice insanın yaşamı benim tıbbi müdahalemle kurtuldu, yeniden hayata döndü. Bugün bakınca, o insanlara kızmıyorum ama yanımızda yoklar. Maalesef siyasi ikbal ve siyasi gelecek kaygısı, birçok şeyin önüne geçmiş. Oysa o makamlar gelip geçici. Ne adamlar gördüm hepsi de gelip geçtiler.

""TUTUKLULUK DEĞİL TUTSAKLIK""

Soysal, soruları yanıtlarken de "" Prof. Hilmioğlu siroz hastası ve 492 gündür tutuklu.. Halen savunması da alınmadı. Bu uygulamalar 12 Eylül"de bile yapılmadı. Bunun adı tutukluluktan öte tutsaklıktır, zorla alıkoymadır. Haberal da Hilmioğlu da tutsak alınmıştır” dedi ve şunları söyledi:
"" Prof. Haberal, 493 gündür tutulduğu o daracık hastane odasına, çektiği onca sıkıntıya rağmen küs değil, öfkeli değil, nefret dolu değil… Yargılanacaklarını ve bundan kaçınmadığını söylüyor. Ama "Hukuk işlesin, adam gibi hukuk işlesin" mesajını verdi. Yeterli delil olmadan ve araştırma yapılmadan, sadece iftiralara ve karalamalara dayalı bir sürecin, hukukun işlemesine de engel oluşturduğuna dikkat çekiyor."" (GAZETEPORT)