Aydın’daki bir tesiste düzenlenen yemekli toplantıda muhtarların sorunlarını dinleyen Ak Partili adaylar, muhtarların sorularını cevap verip, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin icraatlarını eleştirdiler. İl Başkanı Ömer Özmen Başkanlığı’nda düzenlenen programa Efeler İlçe Başkanı Aytaç Arslan ve parti yöneticileri de hazır bulunurken, toplantıya muhtarlar yoğun ilgi gösterdi.

Aydın Efeler İlçesi’ndeki 86 muhtarın büyük çoğunluğunun katıldığı toplantıda, muhtarlar su paralarından, tebligat kanunundan, Çiftçi Malları Koruma Kurulu tarafından alınan paralardan, köylerin tüzel kişiliklerinde yaşanan sıkıntılardan ve hizmet alımında ya da sıkıntıları olduğunda muhatap bulamamaktan şikayetçi olurken, Efeler ilçesinin tek kadın Muhtarı olan Fatih Mahalle Muhtarı Yıldız Karataş Taşçıoğlu da muhtarlık binası olarak kullandığı mekandan çıkarılacak olmasından dert yandı. Kış dönemi yaşanan sel baskınlarında oluşan zararların ödenmesine kadar pek çok konuda AK Partili Vekil adaylarına yaşadıkları sıkıntıları aktaran muhtarlar, seçilmiş kişiler olmalarına rağmen Aydın’ın Büyükşehir olması ile birlikte yerel yönetimlerle ciddi sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler.

Toplantıda yerel yönetimlerin kendisine bir yer göstermesi gerekirken, daha önceki dönemlerde muhtarlık binası olarak kullandığı mekandan çıkarılmak istendiğini ifade eden Yıldız Karataş Taşçıoğlu bu konuda tüm yetkililerden yardım beklediğini söyledi.

Muhtarların sorunlarını dile getirmesinin ardından ilk konuşmayı AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Hakan Çağlar Erürker yaptı. Şu anda bir asır öncesinde olduğu gibi Türkiye üzerinde büyük oyunların oynandığını ifade eden Erürker, “Bu vatanda sahip olmak maalesef bir bedel ödemeyi gerektiriyor. Yeni bir Suriye oluşturma hevesinde olanlar var. Bu oyunların tamamı 1 Kasım’da inşallah bozulacak” diye konuştu.

Konuşmasında daha çok Aydın Büyükşehir Belediyesini eleştiren AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Mustafa Savaş ise, Büyükşehir Belediyesini popülist politika yapmakla eleştirerek “Bunlar sadece popülist politikayla günü kurtarmaya çalışıyorlar. ASKİ’de 1.5 yıldır kaç tane müdürü değişti. Büyükşehir Belediye Başkan adaylığım sürecinde ben bunları söylemiştim. Ulaşamazsınız hizmet yapmazlar demiştim. Keşke haklı çıkmasaydık” ifadelerine yer vererek Aydın Büyükşehir Belediyesi’nce Aydın halkına hizmet verilmediğini iddia etti.

“BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞMAZSA YİKOB’U DEVREYE SOKACAĞIZ”

Toplantının son konuşmasını yapan AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Mehmet Erdem, konuşmasının büyük bir bölümünde Büyükşehir Belediyesinin yönetimini eleştirdi. Büyükşehir Yasası’nın kaynakların israf edilmeden daha çok hizmete dönüşmesi mantığı ile çıkarıldığını belirten Mehmet Erdem, “Eğer Büyükşehir Belediyesi çalışmaz ise hizmetleri YİKOB (Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı) aracılığı ile yapıp gerekli yasal düzenleme ile işi yapması gereken Büyükşehir Belediyesi’ne ödenecek paydan keseceğiz. Bu yönde bir çalışma yapılacak” dedi.
Konuşmasında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yüklenen Erdem, “Seçim çalışmaları sırasında Aydın’da hemen 21 tane battı çıktı yapılacaktı. Bir an evvel bu battı-çıktıların yapılmasını bekliyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi CHP’nin İl Başkanlığı’na döndü” dedi.

Erdem, ayrıca Aydın’ın tek kadın muhtarı Fatih Mahalle Muhtarı Yıldız Karataş Taşçıoğlu’nun da bizzat hemcinsi Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından sahip çıkılması gerektiğini ileri sürerek “Yıldız Hanım’ın mahallesine kömür dökülmesine karşı çıkmasından başka günahı var mı?” ifadelerine yer verdi. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda AK Partili Vekil adayları toplumun kılcal damarlarına benzettikleri muhtarlardan 1 Kasım seçimlerinde destek istediler.