Karakılınç, bu defa İl Seçim Kurulu'na da itirazda bulunacaklarını söyledi.

29 Mart'taki yerel seçimin iptal edilmesinin ardından Selcen Beldesi'nde belediye başkanlığı için geçen pazar günü 698 seçmenden 670'i sandık başına gitti. Yenilenen seçimde CHP adayı Mehmet Atılsın 317, AKP adayı Nadir Karakılınç 309, SP adayı Hüseyin Göker 6 oy aldı. 38 oy da geçersiz sayıldı. Seçimi 8 oyla kaybeden AKP adayı Nadir Karakılınç, akli dengesi yerinde olmayan kişilere oy kullanıldırıldığı iddiasıyla İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. Ancak, AKP adayının itirazı reddedildi. İl Seçim Kurulu'na da itirazda bulunacaklarını belirten AKP adayı Nadir Karakılınç, "Akli dengesi yerinde olmayan insanların oy kullandığını tespit ettik. Bunu kanıtlayacağız. Eğer, İl Seçim Kurulu'ndan da sonuç alamazsak Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz edeceğiz" dedi.

CHP adayı Mehmet Atılsın ise, "Selcen tercihini yaptı. 6 aydır zaten stres yaşıyoruz, seçime bir kez daha itiraz etmenin anlamı yoktu. İkinci kez seçim olduğu için zaten oylar bu kez çok dikkatli sayıldı, hata yapılması söz konusu değil. Akli dengesi yerinde olmayan insanların oy kullandığı iddiasına da katılmıyorum. Selcen, zaman kaybediyor" dedi.

Selcen'de 29 Mart seçimlerinde CHP adayı 294, AKP adayı 295 oy almıştı. Seçim sonucuna CHP, sandık görevlisinin oy kullandığı gerekçesiyle itiraz etmişti. Bunun tespit edilmesi üzerine, sandık başkanı kullanılan oylardan birini rastgele çekerek yakmıştı. Yüksek Seçim Kurulu da, bu nedenle Selcen'de seçimlerin yenilenmesine karar vermişti.