Görevinizden ayrılmanızı istiyorum” dediğini ve Akman"ın “Ben de aynı kanaatteyim. Görev sürem bitince başkanlıktan ayrılacağım” diye söz verdiğini söyledi...

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, RTÜK Başkanı Zahid Akman"a “Halk nazarında RTÜK Başkanı ile ilgili olarak Deniz Feneri bağlantısı artık kurumları yıpratır hale gelmiştir. Ben sizin görevinizden ayrılmanızı istiyorum. Ayrılsanız iyi olur” dediğini, Akman"ın da kendisine “Ben de aynı kanaatteyim” diye karşılık verdiğini söyledi.

14 Temmuz"da süresi bitiyor

Arınç, Haber Türk televizyonunda katıldığı “Teke Tek” programında yaptığı açıklamada, bakan olarak atandıktan sonra RTÜK başkanının kendisini tebrik etmek üzere geldiğini ve görüştüklerini söyledi. Arınç, Deniz Feneri konusundaki iddialarla ilgili olarak, “Benim görevim size güvenmektir. Bu konuda ben sizi temiz ahlaklı bir bürokrat olarak biliyorum ama bütün bu yazılanlar ve çizilenler karşısında siz ne diyorsunuz” dediğini aktardı. Arınç Akman"ın da kendisine, “Bunların hepsi iftiradır beni bunlarla suçlayamazlar, mal bildirimini de günü gününe verdim, Deniz Feneri"yle ilgili olarak da bütün ithamlara karşı kendimi savunacağım” yanıtını verdiğini söyledi. Arınç şöyle konuştu: “Tekrar tekrar sordum, bunu bana aynen söyledi. Bunun üzerine ben de şunu söyledim, "Sayın Akman, biz siyaset yapıyoruz siz bürokrasidesiniz. Siz seçilmiş üyelersiniz ve sizi biz Meclis olarak seçtik. RTÜK üyelerini biz seçiyoruz, Sayıştay üyelerini biz seçiyoruz ve bu seçimlerde de kılı kırk yarıyoruz. Sizin seçimlerinizde katkısı olan bir insan olarak soruyorum veya söylüyorum ki, bu ithamlar sizi yıpratıyor, kurumunuzu yıpratıyor, hükümeti yıpratıyor, şimdi RTÜK"ten sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak beni de yıpratabilir. Çünkü böyle bir kanaat oluşmuştur halk nazarında, RTÜK Başkanı olarak Deniz Feneri bağlantısı artık kurumları yıpratır hale gelmiştir. Ben sizin görevinizden ayrılmanızı istiyorum."Sağolsun çok anlayış gösterdi ve "Ben de aynı kanaatteyim"dedi. Ayrılırsanız iyi olur, en azından mesele neticeleninceye kadar dedim.” Arınç, RTÜK Başkanı Akman"ın, “Görev sürem bitince tekrar aday olmayacağım ve başkanlıktan ayrılacağım” diyerek kendisine söz verdiğini bildirdi. Akman"ın görev süresi 14 Temmuz"da doluyor.

Arınç ile Akman arasındaki bu görüşmenin geçen hafta RTÜK üyelerinin Başbakanlık"ta Arınç"ı ziyareti sırasında konuşulduğu ortaya çıktı. Tanışmak amacıyla RTÜK üyeleriyle bir araya gelen Arınç"a, görüşmenin sonunda Akman"ın “Vaktiniz var mı?” diye sorduğu, olumlu yanıt üzerine de diğer üyelerin ayrılmasından sonra bir süre başbaşa görüştükleri öğrenildi.

“Deniz Feneri olayı suç olmaktan öte ahlak dışı”

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Almanya"daki “Deniz Feneri davasıyla” ilgili olarak, “Böyle bir olayın Türkiye ile bağlantısı bir yargı kararıyla tespit edilirse onun Türkiye"ye yansıması mutlaka olacaktır” dedi. Arınç, "Teke Tek"te Deniz Feneri'yle ilgili bir soru üzerine, “Olay neresinden bakarsanız bakın çok acı. Suç olmaktan da öte ahlak dışı” dedi. Bunu kabul etmenin mümkün olmadığını ifade eden Arınç, “Merhamet saikiyle insanlardan para toplayacaksınız. Haklı bir şöhreti olan bir derneğin ismini kullanacaksınız. Ondan sonra o paraları bir şekilde iç edeceksiniz veya birilerine havale edeceksiniz. Bu hiçbir zaman, hiçbir insanın insani duruşu itibariye kabul edebileceği bir hareket değildir” diye konuştu.