Almanya'daki Deniz Feneri e.V. yolsuzluğuyla bağlantılı yürütülen soruşturmada, üç savcının görevden alınması ve haklarında 'resmi evrakta tahrifat' iddiasıyla soruşturma açılmasıyla gelişen süreç, dün verilen tahliye kararlarıyla devam etti.

Avukatların isteği üzerine Ankara 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi 3 aydır tutuklu bulunan ve 16 kez itirazları reddedilen Zahid Akman, Zekeriya Karaman, Mustafa Çelik, İsmail Karahan, İzzet Kurum ve Ali Solak'ın tahliyesini kararlaştı.

Mahkeme serbest bırakılan 6 zanlı için 'yurtdışına çıkış yasağı' koydu. Zanlılar, dün akşam cezaevinden salıverildi.

KAÇMA İHTİMALLERİ YOK
Tahliye kararına imza atan 13. Asliye Ceza Mahkemesi Hasan Akçam, kararında şüphelilerin tutukluluğun sürmesi halinde tedbirin cezaya dönüşme ihtimalinin ortaya çıkacağını savundu. Delillerin büyük bir kısmının toplandığına dikkat çeken Akçam; şüphelilerin delilleri yok etme, gizleme, değiştirme, tanık ve mağdurlar üzerinde baskı yapma ihtimalinin ortadan kalktığını kaydetti. Harun Kapuyoldaş, Muzaffer Şafak ve Mehmet Sıddık Balıkçı için ise avukatları pazartesi günü tahliye için başvuracak. Bu 3 zanlının da önümüzdeki hafta serbest bırakılmaları bekleniyor.

KILIÇDAROĞLU: ADALETİN GÜCÜ DEĞİL GÜCÜN ADALETİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Deniz Feneri' tutuklusu RTÜK eski Başkanı Zahid Akman ve 5 zanlının tahliye kararını eleştirdi: 'Perşembenin geleceği çarşambadan belliydi. Önce ucu 'Köstebek' aracılığıyla doğrudan hükümete uzanan soruşturmada savcılar görevden alındı. Aramalar konusunda sanıklar, şüpheliler uyarıldı. Malvarlıklarıyla ilgili serbest bırakma kararını, şimdi de tahliyeler izledi. Yani tuz koktu. Tahliyeleri adaletin gücü değil, gücün adaleti belirlemiştir.'

PM TOPLANTISINDA ŞEMA DAĞITILDI
CHP PM toplantısında da 'Deniz Feneri Davası'nda mahkemenin arama kararı nasıl sızdırıldı?' başlıklı bir şema dağıtıldı. Şemada, CHP'nin 'köstebek' iddiasını belgeleyen '5 aşamalı' telefon görüşmeleri numaraları, saatleri ve süreleriyle yer aldı. Ayrıca Zekeriya Karaman'ın oğlunun nikahında Başbakan Erdoğan, Bakan Atalay'ı birlikte gösteren bir fotoğraf da PM üyelerine dağıtıldı. dagörülüyor.

akşam