Aklın neredeydi yasa çıkarken?

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Partisi'nin Kocaeli 3. Olağan İl Teşkilatı Kongresi'nde konuşma yapıyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

29 Mart seçimlerini geride bıraktık. Şimdi önümüzde yeni bir süreç var. 81 Vilayetimizin tamamı vatandaşlarımızın her biri bizden daha fazla hizmet bekliyor. Türkiye'ye çok büyük eserler kazandırdık. Tarihi seviyelere taşıdık. Her zaman söylediğim gibi bizler 'Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece' gideceğiz gündüz gece. Biz karalama siyasetiyle gerilim siyasetiyle ülkemin vaktini heba edemeyiz. Hiç tartışmasız şekilde milletimizin menfaatine milletimizin menfaatleri en üst seviyeye çıkartılarak kabul edilen yasa için mahkemeye gittiler. Amaçları üzüm yemek olsa her şeyi görecekler ama bunların niyeti bağcığı dövmek. Mahkeme kapılarını aşındırdığınız gibi Allah aşkına birde Anadolu'nun yollarını aşındırın. Van'a gidin, Hakkâri"ye, Muş'a, Konya'ya gidin, Şu Kocaeli"ne gelin.

Geçen akşam bir kanun çıktı ve dün akşam grup başkanvekili basın açıklaması yapıyor. Ak Parti'nin adetidir bu yine bizi aldattı. Aklın nerdeydi ne iş yaparsın sen neredeydin orada değil miydin kabul edenler dendi herkes elini kaldırdı kabul etmeyenler dendi isteyenler kaldırdı sen nerdeydin orada değil miydin? Gözleri var görmez, kulakları var duymaz dilleri var 24 saat geriden konuşur. Durumları bu. Aklın neredeydi yasa çıkarken?

Darbelere karşı darbelere karşı diyorlar işte çıkan kanun darbelere karşı. Bunlar o çetelerin avukatlığını yapıyorlar. AK Parti hem sınırlarımızdaki hem zihinlerdeki mayınları temizlemenin mücadelesini veriyor. Bunlar Türkiye'yi de zihinleri de mayınlara mahkûm ediyorlar. AK Parti okul yapıyor, konut yapıyor, hastane yapıyor bunlar engellemeye çalışıyorlar. Bunlar Türkiye'nin paçasından tutup aşağı doğru çekiyorlar biz yükseltmeye çalışıyoruz. Demokrasiyi muhafaza etmek noktasında tutarlı bir tavır sergilediklerini zannettik duygulandık. Ancak su göründü teyemmümleri bozuldu.

KURUMLARIMIZ DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKIYOR

Belge konusu henüz tamamlanmadan, failler ortaya çıkmadan bunlar kararlarını verdiler. Hiç ilgisi olmadığı halde AK Parti'yi mahkûm etmeye başladılar. Kurumları birbirine düşürerek buradan çıkar sağlayacaklarına inandılar. Boşuna uğraşıyorlar beyhude çaba sarf ediyorlar. Türkiye son derece olgun seviyeye yükseldi. Türkiye arkasına ya da karşısına askeri alarak Türkiye'nin kurumlar arası çalışmalardan medet umarak siyaset yapmak Türkiye'de tedavülden kalkmıştır. Kurumlarımız demokrasiye olan inançlarını somut bir şekilde ifade ediyorlar. Yarın milletimizin karşısına çıktığımız zaman milletimiz soracak emaneti size verdik o emaneti ne yaptınız? O emaneti sizden çalmak isteyenlere karşı muhafaza ettiniz mi diye soracak. Milletimiz diyecek ki biz sizden önce başka siyasilere teslim etmiştik ama onlar taşıyamadılar muhafaza edemediler. Türkiye'nin itibarını ağırlığını saygınlığın arttıramadılar. Onlar kendi kişisel çıkarlarını milletin menfaatlerinin üstünde tuttular peki siz ne yaptınız diye bize soracaklar. Hamdolsun!

Girdiğimiz her dört seçimde de biz bu soruların cevabını verdik. Her dört seçimde de milletimizin karşısına anlımız AK çıktık.

TUTARLI DURUŞUMUZU SERGİLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Gençlerimiz var yarın o gençler soracaklar bize bize nasıl bir ülke teslim ettiniz, bize nasıl bir demokrasi bıraktınız, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine ne kadar yaklaştırdınız, Türkiye'yi nerede aldınız nerede teslim ediyorsunuz diye soracak o yavrular. Biz Gençlere karşı sorumluyuz ve bu sorumluluğumuzu da yerine getiriyoruz. Çetelerle mücadele ettik etmeye de devam edeceğiz. Bizi vazgeçirmek isteyenlere karşı dik bir duruş sergiledik bundan sonra da aynı tutarlı duruşu sergilemeye devam edeceğiz. Her türlü kirli senaryo karşısında sizden aldığımız güçten dimdik sarsılmadan ayakta durduk ve durmaya devam edeceğiz. vatan