Nazilli Ticaret Odası Oteli Konferans Salonu"nda yapılan ve 49 üyenin katıldığı oğlan genel kurulda kullanılan tümünü alan Mustafa Akkaya, yeniden başkanlığa seçildi.
Genel kurul sonrası konuşan Mustafa Akkaya, oda olarak yerli ve yenilenebilir enerjinin tercihleri olduğunu, ancak devlet politikası olarak sürdürülen doğalgaz kullanımını alternatif enerji kaynağı olarak gördüklerini söyledi. Enerjinin, kolay, ulaşılabilir ve ekonomik olmasının da önemli olduğuna dikkat çeken Akkaya, “Nazilli Makina Mühendisleri Odası yöneticileri olarak mesleğimiz ile ilgili tüm konulara hâkimiz. Şehrimiz ve çevre belediyelerde yapılan çalışmalarla yeni yapılarda uygulanan sıhhi tesisat, kalorifer tesisatı, ısı yalıtım konusunda işlerin projeli ve oda denetimli standartlara uygun yapılması sağlandı. Önümüzdeki dönem alternatif enerji kaynaklarından olan ve bölgemizle ilgili ihalesi tamamlanmış doğalgazın, şehrimizde ve çevre belediyelerde standartlara uygun alt ve üst yapının oluşturulması, bunun yanında konut ısıtmasında yine odamızın kontrolüne tabi proje ve uygulamalar yaptırılarak halkımızın can ve mal güvenliği sağlanacak, böylelikle yetersiz firmaların suistimalide önlenecektir. Nazilli Makina Mühendisleri Odası olarak yerli ve yenilenebilir enerji tercihimiz olmakla birlikte devlet politikası olarak sürdürülen doğalgaz kullanımını alternatif enerji kaynağı olarak görmekteyiz. Enerji ile ilgili değerlendirmelerde; Enerjinin kolay ulaşılabilir, ekonomik ve arz güvenliğinin sağlanabilir olmasının da önemli olduğunu düşünmekteyiz. Kentimizde ve çevremizde tüm yaşam alanlarında mesleğimizle ilgili tüm konularda halkımızın hizmetindeyiz” dedi.
Mustafa Akaya başkanlığındaki Nazilli Makine Mühendisleri Odası Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu: Genel Sekreter Bekir Ziver Kösemetin, Sayman Arif Şentürk, yönetim kurulu üyelikleri Halil Mavi ve Ali Bükey. iha