Şırnak’ın Uludere ilçesinde 34 insanımızın hayatını kaybettiği olayla ilgili korkunç gerçeği deşifre ediyoruz. Akit, kurbanları arasında çocukların da bulunduğu Uludere olayının ne kaza nede ihmal sonucu gerçekleştiğini, olayın bölgede hızla taban kaybeden PKK ve işbirlikçileri tarafından tezgahlandığını yayınladığı belgelerle ileri sürdü.

PKK’nın propaganda timinin saldırının gerçekleşmesinden yaklaşık 4,5 saat önce, saat 17.05’te adeta geleceği görerek Facebook’ta ‘Türk uçakları Kürt köylüleri vurdu’ şeklinde bir duyuru yaptığı, olayın henüz gerçekleşmediğinin anlaşılması üzerine yazıyı süratle geri çekerek izlerini silmeye çalıştığı ortaya çıktı.

34 insanımızın hayatını kaybettiği Uludere olayı ile ilgili Genelkurmay’ın yaptığı açıklamada “28 Aralık 2011 günü saat 18.39’da, Irak sınırları içinde hududumuza doğru bir grubun hareket halinde olduğu İnsansız Hava Aracı görüntüleri ile tespit edilmiştir. Geceleyin hududumuza doğru bir hareketin tespit edilmesi üzerine hava kuvvetleri uçakları ile ateş altına alınması gerektiği değerlendirilmiş ve saat 21.37-22.24 arasında hedef ateş altına alınmıştır” denilmişti. Saldırı sonrası PKK ve BDP tarafından Kürt vatandaşların Türk ordusu tarafından katledildiği iddia edildi.

PROPAGANDA TİMİ ZAMANLAMA HATASI YAPTI, 17.05’TE YAYINA BAŞLADI

Akit'in edindiği bilgiye göre PKK, TSK’ya bilgi sağlayan kanallara, büyük bir misilleme eylemi için bir grup örgüt üyesinin Türkiye’ye katırlarla giriş yapacağını sızdırdı. TSK’nın gelecek grubu süratle imha edeceğinin farkında olan örgüt, propaganda kanallarına ise hazır olunmasını, bildirilecek zamanda başta Facebook olmak üzere sosyal paylaşım sitelerinden ‘Kürtler katlediliyor’ şeklinde yayın yapılmasını istedi. İşte tam bu noktada örgütün propaganda timi büyük bir zamanlama hatası yaparak saldırının gerçekleşmesinden saatler önce, 17.05’te Facebook’ta BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş adına ‘Türk uçakları Kürt köylüleri vurdu’ şeklinde yaygaraya başladı. Saldırının henüz gerçekleşmediğinin öğrenilmesi üzerinde Hollanda’dan servis edilen paylaşım hemen iptal edildi.

HATA YAPILDIĞINI ANLAYINCA TÜM VERİYİ SİLMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİLER

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş adına açılmış Facebook adresi incelendiğinde 28 Aralık saat 17.05’te “İnsanın ülkesi yoksa insan insanlığın serserisi olur (TC Ordusu Uludere’de köylüleri vurdu: 20’den fazla ölü var...)” şeklinde bir ileti yayınlandığı görülüyor. Bu ileti sanal ortamda süratle yayılarak www.derindusunce.org isimli internet sitesinde paylaşıldığında ise olanlar oldu. Botan Parmak rumuzlu kullanıcı tarafından beğenilen iletiyle ilgili yorum yapan kullanıcılar 17.05 itibari ile böyle bir olayın olmadığını söyleyerek örgütün propaganda ekibini yalanladı. Bu durum üzerine yaptıkları hatayı fark eden örgüt elemanları iletiyi süratle silme yoluna gitti. Fakat ileti ‘derindusunce’ sitesinin duvarında paylaşıldığı için Facebook’tan silinse de sitenin kendi duvarından ve Google ana platformundan silinemedi. Zamanlama hatasıyla her şeyin ortaya çıkmasından korkan örgüt üyeleri paylaşımdaki beğenilerinin tamamını iptal edip, Facebook adreslerindeki geçmiş veriyi dahi silip platformu terk etti.

“MUHTEMELEN FARKLI TARİHLERE GÖRE TASLAK HAZIRLANDI”

İğrenç tezgahın deşifre olmasını sağlayan tüm ipuçlarının ise www.derindusunce.org isimli sitede halen durduğu görülüyor. Sitede “‘Kaçakçılar’ olay yerine ulaşmadan nasıl öldü?” başlıklı bölümde Selahattin Demirtaş ismiyle paylaşılan yayının altında bulunan yorumlar gerçeği bütün çıplaklığı ile izah ediyor. Paylaşımı yorumlayan ‘çuvaldız’ hanım yorumunda:
“Face’deki hesabın daha eski gönderilerine baktığımda daha vahim bir şeyi gördüm.. Ekte paylaştım (28 Aralık 2011 saat 17.05)... Şimdi Selahattin Demirtaş isimli sayfada bu gönderilerin hiçbiri yok... Her şey değişti... Muhtemelen olay için farklı tarihler ve zamanlara göre taslak hazırlandı... Aksi taktirde ne Notlar kısmına girilenler ne de duvarda paylaşılanların tarihleri değiştirilemez sadece “gönderi/paylaşım” silinebilir!” deniliyor.

“ELİNDE KÜRT KANI VARSA NE OLACAK”

Hilal isimli bir başka kişi ise örgüt yandaşlarının tarihleri tekrar güncelleyerek yayınlamasına kızıp “Neden yalan haber yapıyorsunuz.. Bu ne büyük bir ahlaksızlık.. Girdım ve Selahatin Demirtaş’ın duvarını taradım Facebook’ta; İnsanın ülkesi yoksa insan insanlığın serserisi olur (Türk uçakları Uludere ‘de Kürt köylüleri vurdu: 20’den fazla ölü var...) Neden saatleri ve günü değiştirdiniz.. Açıklama yapın” şeklinde konuşuyor.

MY isimli kullanıcı ise “Demirtaş veya bu isimli Facebook kullanıcısı sayfasını güncelledi ama bu şekilde yırtamaz. Zira Facebook’un LOG dosyalarında ilk hali kayıtlıdır. Bilgisayarda yapılan her şey iz bırakır. Hatta Facebook iş birliği yapmazsa hizmet sunucu firmaların LOG dosyaları da kimin haklı olduğunu gösterecektir. Gerçek ortaya çıksın, icab ederse ben özür dilerim. Ama eğer Demirtaş’ın elinde Kürt kanı varsa ne olacak?” diyor.

LEYLA ZANA’YLA RESİMLERİ ÇIKTI

Zamanlama hatasıyla yayınlanan iletiyi beğenen Botan Parmak ve diğer örgüt üyelerinin olayın araştırılmasından korktukları için Facebook’taki geçmiş iletileri sildiği, sitelerinde 18 saat öncesine kadarki bütün bilgiyi kaldırdıkları belirtildi. Botan’ın sayfasında ise Leyla Zana’yla çekilmiş resimlerin yer aldığı ifade edildi.