Bu yazımızda size tanıtacağımız XLBrowser adındaki araç, bu eski telefonlarda SMS göndererek ve alarak internete ulaşmanızı sağlıyor. Eğer siz de akıllı olmayan bir cebe sahipseniz ve cebiniz Java uygulamalarını destekliyorsa, XLBrowser’dan faydalanabilirsiniz.

Java ile geliştirilen bir J2ME uygulaması olan XLBrowser, yerel ve dünya çapındaki içeriği eski cep telefonlarına getirmeyi amaçlıyor. XLBrowser, bildiğimiz internete ulaşmamıza izin vermese de belirli hizmetleri SMS yoluyla sunuyor. Erişim sunulan hizmetler arasında Facebook, Gmail, Hotmail, Yahoo, sözlük, oyunlar, hava durumu raporu ve diğer yerel hizmetler bulunuyor. Uygulamanın hizmeti sunmak için SMS gönderdiğini ve bunun tarifenize göre ücretlendirileceğini hatırlatalım.

XLBrowser’ı yüklemek için internet bağlantısına sahip bir cep telefonunda get.mobile-xl.com/demoadresine gitmek yeterli oluyor. İnternet bağlantısı olmayan kullanıcılar ise uygulamayı PC’ye indirdikten sonra telefonlarına bluetooth, USB kablosu veya kızılötesi ile taşıyabilirler.