Olimpiyatlardan 6"sı altın 19 madalya ile dönenen öğrenciler hem Türkiye"nin hem de Aydın"ın gururu oldular.
Sporda, sanatta, bilimde ve sosyal faaliyetleri ile adında sıkça söz ettiren Aydın Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu ve öğrencileri yeni bir başarıya daha imza attı. Amerika'da düzenlenen Dünya Matematik Olimpiyatlarında toplam 19 madalya kazanan öğrenciler Aydın"ın gururu oldular.
Amerika'nın Lincoln eyaletinde bulunan Nebraska Üniversitesi'nin bu yıl 26.'sını düzenlediği ve dünyadaki en saygın matematik olimpiyatı olan America Mathematics Competitions (AMC-8)'e bu yıl Türkiyeli öğrenciler damgasını vurdu. Yarışmada Aydın Özel MuzafferAncın İlköğretim Okulu öğrencileri 6 altın, 5 gümüş, 8 bronz olmak üzere toplam 19 madalya ve 25 sorunun tamamını doğru yapan Emre Berk Bulut, Hilal Demir ve Hatice Nur Sağlam adlı 3 öğrenci de Dünya 1. oldu.
Olimpiyatlarda Emre Berk Bulut, Hilal Demir, Hatice Nur Sağlam, Kardelen Tezel, Emel Evci ve Şeyma Tanır altın madalya kazanırken, İmran Çetinbaş, Ömer Erhan Erbiş, Ahmed Alfahad, veGülşen Arslan gümüş madalya, Ceren Dönmez, Ömer Yavuz Zorulu, Gözdegül Duran, Dilşan Özcanoğlu, Hande Sarayköylüoğlu, Minanur Bayram, Bünyamin Said İpek ve Aybüke Köse de bronz madalya aldılar.
Nebraska Üniversitesi'nde gerçekleşen AMC-8 Uluslararası Matematik Olimpiyatı'na 90 ülkeden 160 bin öğrencinin katıldığını ve. AMC-8'de Türk öğrenciler tüm kategorilerdeki madalyaların büyük çoğunluğunu topladığını kaydeden Aydın Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu Müdürü Bülent Alkın, Aydın"ı ve Türkiye'yi dünyada en güzel şekilde temsil etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Alkın başarılı öğrencilere, velilerine ve öğretmenlerine teşekkür etti.
Matematik Öğretmeni Ahmet Şengül, bu tür yarışmaların her yaştaki insanın düşünme, mantık yürütme ve problem çözme yeteneklerini geliştirerek hayata hazırladığını vurguladı.