Başbakan Erdoğan, 'Sözün bittiği yerdeyiz' dedikten birkaç saat sonra havalanan F-16'lar, PKK'nın yuvası Kandil'e 'akıllı bombalar' yağdırdı...
 
Hakkari'de 11 asker ile bir korucunun şehit olması ve 14 askerin de yaralanmasının ardından konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan terörle mücadelede "sözün bittiği yerdeyiz" dedi. Ardından tarihin en büyük operasyon kararı alındı. Operasyondan önce insansız hava araçları Heronlar, Kuzey Irak'taki PKK kamplarındaki hedefleri tespit etti. Saat 20.00 sıralarında hava harekatı başladı. 
 
NOKTA ATIŞLAR 
Diyarbakır 2.Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan peş peşe havalanan F-16 uçakları Hakkari semalarından geçerek Kuzey Irak'taki Kandil ve Zap kamplarını yoğun bombardımana tuttu. Operasyonda gece görüş özelliğine sahip F16'lar da görev aldı. Bu uçaklar lazer güdümlü füzelerle önceden belirlenen PKK hedeflerine nokta atışları yaptı. PKK'nın bu yoğun hava harekatından ağır bir yara aldığı öğrenildi. Ayrıca dün Çukurca'daki saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü mensuplarının geldiği Basyan Kampı da F-16 uçaklarının hedefi oldu. 
 
TELEFON TRAFİĞİ
PKK kamplarının bulunduğu Kandil ve Zap'a düzenlenen hava harekatı öncesinde devletin zirvesinde telefon trafiği yaşandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ı telefonla bilgilendirdi. Genelkurmay Karargahında hava harekatının öncesinde başlayan hareketlilik tüm gün boyunca devam etti. Genelkurmay Karargahı Harekat Merkezi gelişmeleri an be an takip etti.
 
NOTLAR
 Operasyona, 32 F- 16 ve F-104 savaş uçağı katıldı. 
 F-16 uçakları, ABD'nin Afganistan'da kullandığı 'akıllı bombalar'ı ilk kez fırlattı. 
 Saat 20.30'da başlayan operasyonda, İran Hava Sahası da kullanıldı. 
 PKK'nın mağaraları da operasyon çerçevesinde yok edildi. 
 Terör örgütü yandaşı sitelerle Roj TV harekatı panik halinde duyurdu.
 
YENİ TSK'NIN İLK OPERASYONU
Kandil ve Zap'taki PKK kamplarına yönelik hava harekatı, YAŞ kararıyla yeniden şekillenen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ilk sınır ötesi operasyonu oldu. Harekat aynı zamanda, 30 Ağustos'tan itibaren "Orgeneralliğe" terfi ettirilen ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na atanan Korgeneral Mehmet Erten'in yönettiği ilk sınır ötesi operasyon olarak tarihe geçti.
 
takvim