Başka cezaevine nakledilerek yakınlarını daha sık görmek isteyen, bunun için İzmir'deki faili meçhul bir cinayeti üstlenen hükümlünün, suçun işlendiği tarihte askerlik yaptığı ortaya çıktı.

Narlıdere ilçesinde 20 Ekim 2001 tarihindeki silahlı kavgada yaralanan Gazi Dündar, kaldırıldığı hastanede 1,5 ay sonra hayatını kaybetmişti. Olayda yaralanan iki arkadaşı, ifadelerinde kendilerine tanımadıkları iki kişinin saldırdığını söylemiş fakat failler yakalanamamıştı. Başka bir suçtan Adana'da hükümlü bulunan Hasan Ülkü ise 2009 yılında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçeyle söz konusu suçu kendisinin işlediğini belirtmiş, bunun üzerine dava İzmir'de görülmeye başlamıştı. İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Ülkü ve avukatıyla müştekilerin avukatı katıldı. Daha önce Bismil Askerlik Şubesi'nden istenen yazıya cevap geldiğini belirten mahkeme başkanı, sanığın cinayetin işlendiği tarihte askerlik yaptığının belirlendiğini söyledi. Esas hakkında mütalaasını sunan cumhuriyet savcısı da sanığın beyanlarıyla olay yeri tutanaklarının örtüşmediğini, müşteki ve şahitlerin beyanlarıyla çelişkili ifade veren sanık Hasan Ülkü'nün, öldürdüğünü söylediği ''Mustafa'' adlı başka bir kişiye ilişkin herhangi bir vukuatına da rastlanmadığını aktardı.

Mütalaada Bismil Askerlik Şubesi'nden gelen yazıya da dikkat çekilerek, başka bir suçtan hükümlü bulunduğu Adana'ya ziyarete gelemeyen İzmir'deki ailesiyle daha sık görüşmek isteyen Ülkü'nün, bir arkadaşının yönlendirmesiyle faili meçhul bir cinayeti üstlendiği, bunun için tamamen hayal ürünü bir ifade verdiği kaydedildi. Sanık avukatı da mütalaaya katıldıklarını belirterek, müvekkilinin ailesini görebilmek için suçu üstlendiğini ve bir dilekçeyle mahkemeye başvurduğunu söyledi. Sanık Hasan Ülkü de suçlamaları reddederek beraatini istedi. Mahkeme heyeti, sanığın adam öldürmek ve adam öldürmeye teşebbüs suçlarından beraatine, işlemediği suçu üstlenmekten ise suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

CİHAN