Mersin'de bir aile, 14 yaşındaki ilköğretim okulu 7. sınıf öğrencisi kız çocuğunun önce kendi çocuklarıyla nişanlandırıldığını, ardından kızın kendilerinin taktığı 12 bin liralık altınla başka birine kaçtığını öne sürerek Mersin Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Mersin'de bir genç, babası ile birlikte geldiği Mersin Adliyesi'nde 14 yaşındaki ilköğretim 7. sınıf öğrencisi bir kızla 5 ay önce nişanlandığını, ancak nişanlısının taktıkları 12 bin TL'lik altınla bir başkasına kaçtığını öne sürerek, kız ve ailesi hakkında suç duyurusunda bulundu. Genç adam, kızın ailesini de kaçtığı aile ile barışarak kendilerini saf dışı etmekle suçladı.

Mersin'e bağlı Dorukkent beldesi Kışla köyünde oturan 22 yaşındaki A. K., iddiaya göre 5 ay önce kendileri ile aynı köyde oturan Buluklu İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki B.B. ile nişanlandı. Aile arasında yapılan nişan töreninde genç kıza 12 bin TL'lik altın takıldı. 5 ay boyunca nişanlı kalan çift düğün hazırlıklarına başladı. Ancak iddiaya göre geçtiğimiz hafta başında genç kız, aynı köyde oturan D.C. tarafından kaçırıldı. Ancak kızın babası Z.B.  kızını kaçıranlarla anlaşarak haklarında davacı olmadı ve kızını D.C.'ye verdi.

Bunun üzerine soluğu Mersin Adliyesi'nde alan eski nişanlı A. K. ile babası S. K., hem kızın ailesinden, hem de kaçıranlardan şikayetçi oldu. S. K., kızın babası Z.B.'nin kızını kaçıranlara borcu olduğunu, borcuna karşılık kızının kaçırılmasına göz yumduğunu ve suç duyurusunda bulunmadığını öne sürdü. Baba oğul, B.B.'nin kendilerinin taktığı 12 bin liralık altınla kaçtığını iddia etti.

Kaynak: Habertürk