Diyarbakır'da, doğum yaptığını iddia eden bir kadının, bir bebekle Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne başvurması üzerine yapılan muayenesi sonucunda, şeytanın bile aklına gelmeyecek bir olay ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne hemşire elbisesiyle giren bir kadın, yeni doğum yapan Fahriye Pınar'a ait odaya girerek, zeka testi yapılacağını belirtip bebeği alarak alt kata indi. Kadın, bebeğin halası olan refakatçiye, bir belgenin eksik olduğunu söyleyerek onu üst kata gönderdikten sonra hastaneden bir taksiye binerek uzaklaştı.

Kadın, bebeği, çocuğu olmayan Gülten Tülay'a (27) teslim etti. Tülay da karnına yastık koyarak çevresindekilere hamile olduğunu söyledi.

Bebeği kadından teslim alan Gülten Tülay, evde doğum yaptığını belirterek hastaneden ambulans talebinde bulundu. Hastaneye ambulansla getirilen Gülten Tülay, evde doğum yaptığını ve sancısı olduğunu anlatarak hastaneye girişini yaptı. Doğum yaptığının ve bebeğin kendisine ait olduğunun kayıt altına alınması amacıyla hastaneye giden Tülay'ı kontrol eden doktorlar, doğum yapmadığını belirleyince olay polise bildirildi.

Polisin yaptığı araştırmada, bebeğin hastaneden kaçırılan Fahriye Pınar'a ait erkek bebek olduğu ortaya çıktı. Gülten Tülay, gözaltına alınırken, bebeği hastaneden kaçıran kadının yakalanması için çalışma başlatıldı. Bebek de Pınar ailesine teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Vali: "Sahtekarlık ortaya çıktı"

Öte yandan, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, yaptığı açıklamada, hastanede yaşanan olayın çok talihsiz olduğunu, bugün doğum yapan bir kadının odasına giren hemşire gibi davranan bir kadının zeka testi yapılacağını belirterek bebeği kaçırdığını söyledi.

Bebeğin kaçırılmasından hemen sonra hastaneye yeni doğum yaptığını belirten başka bir kadının başvurduğunu ifade eden Toprak, şöyle dedi: "Doktorların muayenesi sonucunda kadının doğum yapmadığı ortaya çıktı. Hemen polise haber verildi. Sonra bebeğin yapılan kan testinde kaçırılan bebek olduğu belirlendi. Bunun üzerine kadın gözaltına alındı. Böylelikle bir sahtekarlık olayı ortaya çıktı. Kendi ayaklarıyla, kaçırılan bebeği hastaneye getirdiler. Bebeği kaçıran kadının da yakalanmasına çalışılıyor."