“Sayın Başbakan Erdoğan diyorlar ki ülkenin her metrekaresine hâkimiz. Eğer böyleyse o zaman neler oluyor. Bir milletvekili böyle nasıl alınıp rahatlıkla götürülüyor, kaçırılıyor. Akıl alacak gibi değil” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

‘Beklenen olaydı?’ ne demek

- “Sayın Başbakan beni aradı. Yakından takip ettiklerini söyledi. İçişleri Bakanı’yla da konuştuğunu anlattı. Ama samimi inancımı sorarsanız, hükümetin çözüm üretecek hali yok. Milletvekilimizin kaçırılacağına dair önceden bir duyum almadık. Ama kafamızı kurcalayan başka bir şey var. Erdoğan’ın kullandığı üzerinde durulması gereken bir ifade. Yani, ‘Beklenen bir olaydı’ açıklaması, acaba bu ne anlama geliyor? ‘Hükümetin bir bilgisi bir duyumu vardı’ bunu mu demek istedi? Başbakan bize bu sözüyle ne demek istediğini açıklamalı. Acaba başbakan, Şemdinli olaylarının sonucunda elde edilen bir ihbar vardı ve bizimle paylaşmadı onu mu demek istiyor.

Valiyi suçlamak istemiyorum

- Tunceli Valisi’ni de çok fazla suçlamak istemiyorum. Mülki amirlerin işine saygı gösteriyoruz. Ama milletvekilinin bu kadar kritik bir bölgede izlenmesi, böyle bir riskle başbaşa bırakılmaması gerekirdi. ‘PKK Facebook’tan öğrenmiş. Bize haber verilmedi’ gibi bahaneler devlete yakışmaz. Milletvekili oradaysa gerekeni yapacaksınız.