Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Frankfurt yerel makamları büyük bir suç işlemiştir. Alman savcılar görev başına geçmelidir. Yasaklı terör örgütünün sembolleri kullanılarak suç işlenmiştir. Almanya bunun hesabını vermek zorunda" dedi.

Bakan Akif Çağatay Kılıç, Habertürk TV'de Aysun Torun'un sorularını yanıtladı. Kılıç'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"FRANKFURT YEREL MAKAMLARI SUÇ İŞLEDİ"

Dün Frankfurt'ta yine terör örgütüne sempati duyanları, terör başının resimleriyle ve o paçavralarla gösteri yaptılar. Benimle programa katılan dedi ki, 'PKK Almanya'da yasak bir terör örgütü görülmektedir' dedi. Hodrimeydan. 'Almanya'da 4 bin 500 kişiye yakın PKK'ya yakın kişinin gezmesine karşıyız' dedim. PKK paçavralarıyla ve hayır pankartlarıyla yürümüşlerdir. Frankfurt yerel makamları büyük bir suç işlemiştir. Alman savcılar görev başına geçmelidir. Yasaklı terör örgütünün sembolleri kullanılarak suç işlenmiştir. Almanya bunun hesabını vermek zorunda. 'Evet'le kampanyaya engelleme getiriyorsunuz, 'hayır' kampanyasına izin veriyorsunuz. Bu böyle olmaz. 

"ROTTERDAM BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETMELİ"

Avrupa'da ciddi bir şekilde yükselen ırkçılık dalgası var. Bunlara karşı ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Bir ülkenin bakanı, başka bir ülkede olan elçiliğine gidemeyecek. Üstüne üstlük, arabasında tutacaksınız, OHAL ilan edeceksiniz. Rotterdam Belediye Başkanı ivedi istifa etmelidir ve Geert Wilders'in partisine katılsın. Wilder, İslam düşmanıdır, ırkçıdır. Ne söylediğinizin farkında mısınız, nasıl bir ırkçılık yaptığının farkında mısınız?