İzmir, Denizli ve Aydın’dan ekip olarak 10 günlük fuar için Almanya’ya giden Egeli Matbaacılar ciddi yatırımlarla hizmet vermek için yurda döndü. 
İzmir’den Ata Matbaacılık & Polen Davetiyeleri sahibi Hayati Ata, Erbil Ata ve Ramazan Ata ile yine ortaklarından Denizli Denba Ambalaj ve Barış Ofset Sahibi Yaşar Aytaç Özcan, Denizli’de matbaa malzemeleri ve kağıt toptancısı Ömer Selami Kam ile Nazilli Akgül Ofset, Matbaacılık ve Adalet-Anadolu Gazeteleri imtiyaz sahibi Mehmet Akgül’den oluşan ekip, 10 günlük fuarda önemli anlaşmalar sağladı. 4 yılda bir yapılan ve dünya çapında olan Kağıt ve Baskı Endüstrisi, Medya Ürünleri Fuarına katılan Egeli İşadamları, sektördeki son gelişmeleri yerinde görerek inceleme ve yeni bilgiler edindi.
“NAZİLLİ’YE DEV YATIRIMLA DÖNDÜ”
Uzun süredir matbaa ve gazetecilik sektöründe yapmayı planladıkları atılımı bu fuar aracılığıyla yaptıklarını ifade eden Nazilli Akgül Ofset, Matbaacılık ve Adalet-Anadolu Gazeteleri imtiyaz sahibi Mehmet Akgül; “Bölgesel alan son 10 yılda hep Denizli ve İzmir’in gölgesinde kalmışlığın sıkıntısını yaşıyorduk ve Akgül Ofset olarak bunu sona erdirmek için ciddi yatırımlara gittik. Öncelikle geçen yıl fiziki mekanlarımızı yeniledik. Nazilli Yeni Sanayi bölgesinde 3 dükkanın birleşimiyle oluşturduğumuz baskı tesisimizi aktif hale getirdik. Şehir merkezindeki büromuzu yeniledik, ekibimizi güçlendirdik daha da güçlendireceğiz. 4 yılda bir yapılan fuarın 2012 yılında yapılması ise bize bir avantaj sağladı. Fuarda gerekli görüşmeleri ve ön anlaşmaları yaptık. Hayırlısıyla Nazilli’de olmayan 4 renk+lack diye tabir ettiğimiz 5 üniteli Japon komori marka makine anlaşması yaptık. Yine Nazilli ve Aydın il genelinde olmayan CTP diye tabir ettiğimiz 3000 dpi çözünürlükte Kodak marka bir film kalıp makinesi getiriyoruz. Bunların yanı sıra sürekli form baskı makinesi, telefon kaplama makinesi anlaşmalarını yaptık. Dijital baskı makinemizin sayısını da 2 ye çıkardık. Yurt içinden de 1 adet bilgisayarlı giyotin, bıçak makinesi ile gazete katlama ve harman makinesi araştırıyoruz.”
“GİRİŞİMDE DESTEK ÇOK ÖNEMLİ”
Fuara ekip olarak gitmenin avantajını yaşadığını ifade eden Mehmet Akgül; “Bu fuarda bana makine alımında yardımcı olan, cesaret veren ve yönlendiren ATA Matbaacılık & Polen Davetiyeleri sahibi başta Hayati Ata ile Erbil ve Ramazan Ata beylere teşekkür ediyorum. Her ne kadar girişimci biz olsak da destek ve yönlendirme çok önemli. Artık ülkemizin kalkınması ile birlikte Nazilli’mizde ekonomik yönden bir büyüme ivmesi kazanması da bizim bu makineleri Nazilli’ye getirmeye çalışmamızın sebepleri arasında önemli yer alıyor. Bu büyümeye bizimde ayak uydurmamız gerekiyor. Artık ticaret dar alanda yapılmıyor. Türkiye’nin her yerinden (Antep, İzmir, Bursa, İstanbul) Nazilli’ye matbaa pazarlamacıları gelip sipariş toplayıp iş yapabiliyorsa bizde kendi bölgemize sahip çıkmalıyız anlayışında büyümeye gittik. Bu makine ve ekipmanla baskı kalitesini yükseltip, büyükşehirlerde bulunan Baskı tesisleri ile fiyat rekabetine ayak uydurabileceğiz. Aynı zamanda Nazilli ve çevresindeki meslektaşlarımıza da faydalı olmaya çalışacağız. Gazete, basım ve yayın sektöründe de ufak tefek atılımlarımız vardı. Tirajımızı arttırdık, gazetelerimizi 12 sayfaya çıkardık. Yeni makinelerimiz faaliyete geçtiğinde sayfa sayımızı 16’ya çıkarıp tamamını renkli çıkarmayı düşünüyorum.”
“BÜYÜKŞEHİR’E YAKIŞACAK TESİS”
Aydın’ın büyükşehir olması ile birlikte Nazilli’de yayın hayatını sürdüren Adalet ve Anadolu gazetelerinin Aydın merkez ve ilçelerine de dağıtılacağını ifade eden Akgül; “Makine parkurumuza dahil ettiğimiz yeni 4 renk+lack makinamız ile 16 sayfaya çıkarmayı planladığımız gazetemizin tüm sayfalarını renkli çıkartarak hem ilçemizde hem de Aydın’da farklı bir bakış açısı getireceğimize inanıyoruz. Şuan da dağıtım konusunda dağıtım firması ile anlaşarak tüm ilçelere ve köylere ulaşmayı planlıyoruz. Büyüyen makine parkurumuz ile Büyükşehir olacak olan Aydın’a yakışan hizmeti vereceğiz. Aydın’a yakışacak hizmeti sadece bizim değil tüm imkanı yeten meslektaşlarımızın da elini taşın altına koyarak sektörün ilimizde hak ettiği yere gelmesini temenni ediyorum” dedi.

 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

105.20120519161048.jpg