Akdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, krizin hesabının yapılması ve hazırlıklı olunması gerektiğini kaydetti.
Özellikle bölgedeki alışveriş sektörünün durumdan etkilenebileceği uyarısında bulunan Akdoğan, şöyle devam etti:
''Riskli bir dönem bizi bekliyor, hesaplarımızı bu riske göre yapmamız gerekli. 2012 çok ağır bir krizin yaşanacağı bir yıl olacak. Bizim yapacağımız bu olumsuzluk içerisinden, kendimize en iyi şekilde fırsat yaratmaya çalışmak olmalıdır. Bu nedenle hedeflerin iyi belirlenip, planlı hareket edilmesi gerekir. Avrupa'nın içinde bulunduğu krize rağmen ülkemizin ekonomik göstergelerinin iyi olması hala Avrupa ve eski doğu bloku ülkeleri için cazip fiyat avantajları ile genç ve iyi durumda tesislerinin olması turizm sektöründe bize büyük rekabet avantajı sağlamaktadır.''
Akdoğan, yurt dışındaki bu avantajların yanı sıra kriz ortamı göz önüne alınarak özellikle iç pazara yönelik tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine ağırlık verilmesi gerektiğini belirterek, ''Son yıllarda özellikle internet üzerinden satış yapan seyahat acentelerinin artması ve acentelerin son 5 yılda Kuşadası'nı ağırlıklı olarak satış listelerine koymaları bize iç pazarda büyük avantajlar sağlamıştır. Bu durumu koruyacak ve arttıracak önlemleri bugünden almaya başlamalıyız'' dedi.
Kuşadası'nın diğer bölgelere göre az olan yatak sayısının tesislerin dolmasını kolaylaştırdığını ifade eden Serdar Akdoğan, faaliyete başlayacak kongre merkezinin de ilçeye katkısının olacağını vurguladı.