Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuşadası İlçe Başkanı Esat Altungün, yaptığı açıklama ile Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan"ı eski Fransız Tatil Köyü, hastaneye dönüştürülen Viking Otel, Kipa Alış Veriş Merkezi ve değişik imar plan tadilatları konularında yargı kararlarını uyguladığını iddia etti.
CHP Kuşadası ilçe Başkanı Esat Altungün, Eski Fransız Tatil Köyü, Kipa Alış Veriş Merkezi ve hastaneye dönüştürülen Viking Otel konusunda yasa dışı şekilde alınan ve imar plan değişikliklerini içeren belediye meclis kararların mahkemeler tarafından iptal edildiğine dikkati çekti. Belediyenin yasa dışı ve Kuşadası"nın geleceğini karartan uygulama ve kararlarının mahkemeler tarafından durdurulmasının ilçenin geleceği açısından sevindirici gelişmeler olduğunu kaydeden Altungün, "Mahkeme kararlarının geciktirilmeksizin ve değiştirilmeksizin uygulanmasının Anayasa hükmü olduğunu” hatırlatarak, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan"dan idare mahkemeleri ile Danıştay tarafından alınan kararlarının bir an önce uygulanmasını istedi.
Aydın 1.İdare Mahkemesi'nin kararıyla, Arslanburnu Mevkisindeki eski Fransız Tatil Köyü olarak bilinen arazinin imarıyla ilgili 07 Temmuz 2006 gün ve 65 sayılı Belediye Meclis kararının iptal edildiğine işaret eden CHP Kuşadası İlçe Başkanı M. Esat Altungün, Belediye Başkanı"nın geciktirmeden yargı kararını uygulamasını ve buna göre halen devam etmekte olan inşaatları derhal durdurması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi: “ Bilindiği gibi eski Fransız tatil köyü için Belediye Meclisi tarafından yapılan imar tadilatında inşaat alanı %20"den %53"e çıkarılmış, daha sonra yapılan başvuruyu inceleyen Aydın 1.İdare Mahkemesi, Belediye Meclisi"nin bu kararıyla ilgili iptal kararı vermişti. Diğer taraftan, Atatürk Bulvarı Rıza Saraç caddesindeki Viking Otel"in hastaneye dönüştürülmesi amacıyla Belediye Meclisi"nce alınan imar tadilatı kararının yine Aydın 1.İdare Mahkemesince bir süre önce iptal edilmiş olmasına rağmen Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, bu kararı da uygulamamıştı. Bu konuda alınan iptal kararından sonra aynı mahkeme, hastane inşaatı için Meclisin aldığı imar tadilatı kararıyla bu karara dayanılarak Belediye Başkanı tarafından verilen inşaatı ruhsatını da iptal etmişti. Bunların yanında, Aydın İdare Mahkemesi, meclis üyelerinin yaptığı başvuruyu değerlendirerek, Kipa Alış Veriş Merkezi"nin imar tadilatıyla ilgili alınan meclis kararını da usul yönünden bozmuş ve iptal etmişti. Kuşadası Belediyesi alınan bu iki mahkeme kararlarını da henüz uygulamaya koymadı. Sayın Belediye Başkanı"nı mahkeme kararlarına saygılı olmaya ve geciktirmeden uygulamaya koymaya davet ediyoruz. Kuşadası"nın geleceğini karartan yanlış kararlar konusunda mahkemeler Kuşadası"nın önüne önemli fırsatlar koymuştur. Sayın Belediye Başkanı"na düşen bu yanlışların giderilmesi için mahkeme kararlarını bir an önce uygulamaktır “