Türkiye'de, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun önemli bir bölümünde yağış beklenirken, sıcaklıklar özellikle sahil kesimleri olmak üzere Akdeniz ve Ege'de mevsim normalinin üstünde seyredecek.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre, bugün Türkiye'de Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu ile Ordu çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgâr, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, gece saatlerinden sonra Karadeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, iç kesimler ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.


BÖLGELERDE HAVA

Marmara ve Ege: Az bulutlu ve açık geçecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin doğusu parçalı bulutlu geçecek.

İç Anadolu: Parçalı az bulutlu geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı az bulutlu geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu çevreleri aralıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı bulutlu geçecek.

anka