Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü"nden elde edilen bilgilere göre bugün Türkiye"nin, kuzey kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Karadeniz'in kıyı kesimlerinde (Zonguldak, Bartın, Akçakoca, İnebolu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Hopa ) kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı, Kuzey kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgâr, Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, öğle saatlerinden sonra Akdeniz kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, batı kesimler ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Az bulutlu doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Sakarya ve Bilecik çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgâr; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice esecek.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçecek.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık zamanla bölgenin kuzey ve doğusu parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çankırı ile Ankara'nın kuzey ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Zonguldak, Bartın, Akçakoca, İnebolu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kıyıları ile öğleden sonra iç kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, doğusu ile zamanla kuzeyi parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Van ve Iğdır kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek
Hürriyet