Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarının büyük bir emekle çalıştığını belirterek, ''Zaman zaman acil servislerde şiddet temayülleriyle karşılaşıyoruz. Şiddete sıfır tolerans göstereceğimizin bütün toplumca bilinmesini istiyorum'' dedi.

Bakan Akdağ, Canik Kültür Merkezi'nde Sağlık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''Sağlıkta Dönüşüm Programı Sağlık Hizmetleri Samsun İl Değerlendirme'' toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Akdağ, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın Türkiye'de sağlığın çehresini değiştirdiğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre Türkiye'nin sağlıkta geri kalmış bir ülke olma konumundan lider olma konumuna yükseldiğini belirten Bakan Akdağ, şunları kaydetti:

''Türkiye bir model ülke oldu. Bunu biz söylemiyoruz, bunu Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere uluslararası veriler ortaya koydu. Daha yapılacak önemli işlerimiz var. Hem erişimi daha kolaylaştıracağız hem sağlık hizmetlerini daha kaliteli hale getireceğiz. Bu döneme oldukça yüksek çıtayla başlıyoruz. Ama bu çıtayı da aşabilecek azim ve kararlığa sahibiz. Sağlık çalışanlarının sağlıkta dönüşümün ruhunu büyük ölçüde içselleştirdiğini görüyoruz. Sağlık çalışanlarına şükranlarımızı arz ediyoruz.''

-SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDET-

Sağlık çalışanlarının büyük bir emekle çalıştığını ve bu emeğe asla saygısızlık yapılmaması gerektiğini ifade eden Bakan Akdağ, zaman zaman sağlık çalışanlarının acil servislerde sözlü veya fiili şiddet davranışları ile karşılaştığını kaydetti.

Şiddete asla tolerans göstermeyeceklerini vurgulayan Akdağ, şöyle devam etti:

''Zaman zaman bu şiddet temayülleriyle karşılaşıyoruz. Şiddete sıfır tolerans göstereceğimizin bütün toplumca bilinmesini istiyorum. Bunun için geniş bir kampanyada başlatacağız. Ne acil servislerimizde ne de başka sağlık kuruluşlarımızda asla şiddete müsamaha etmeyeceğiz. Bu konuda personellerimizi yeniden eğitiyoruz, özel güvenliklerimizi kuvvetlendiriyoruz ve güçlendiriyoruz. Kamera sistemlerimizi güçlendiriyoruz. Vatandaşımızın da bu işe destek olması lazımb. En azından kabalık yapan biri varsa bunun toplum tarafından kendisinin kınanacağını bilmesi gerekir.''

Bakan Akdağ'ın konuşmanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Toplantıya Vali Hüseyin Aksoy, AKP Samsun Milletvekilleri Mustafa Demir, Akif Çağatay Kılıç ve Tülay Bakır, Sağlık İl Müdürü Mustafa Kasapoğlu ve kamu ve özel hastanelerin müdürleri ve başhekimleri katıldı.