20 milyon dolarlık tesisin açılışında canlı bağlantı ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, “Akçay HES"i açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki yıl Çine ve İkizdere Barajları"nın da hizmete girecek olması nedeniyle tüm Aydınlılar adına teşekkür ediyorum” dedi.

14 Temmuz 2008 günü ihalesi yapılan ve 25 eylül 2008"de çalışmaları başlayan Akçay HES kısa sürede tamamlanarak bugün düzenlenen törenle hizmete açıld. Devlet Su İşleri (DSİ)"nin kuruluşunun 55. yıl dönümü dolayısıyla 55. ayrı tesisin toplu açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul"dan yapıldı. Program kapsamında Bozdoğan ilçesi yakınlarında bulunan Akçay HES"in açılış törenine Vali Hüseyin Avni Coş, AK Parti Aydın Milletvekilleri Atilla Koç, Mehmet Erdem ve Ahmet Ertürk, Bozdoğan Kaymakam Vekili Hasan Gökpınar, Bozdaoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, çevre ilçelerin kaymakam ve belediye başkanları ile daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Törene ayrıca eski bakanlardan Cengiz Altınkaya, DSP"li eski vekillerden Halit Dikmen, TDH Aydın İl Temsilcisi Yalçın Pekgüzel"in de iştirak ettiği görüldü.

Törene İstanbul"dan canlı olarak katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, yatırımlar hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, yıllık 94.88 GWh elektrik enerjisi üretecek olan Akçay HES"in kısa sürede tamamlanıp açılmasında duyduğu memnuniyeti dile getirerek hükümetin desteklerinden dolayı Başbakan Erdoğan"a teşekkür ederek “Sayın Başbakanım, Aydın için hayati önem arzeden Çine Barajı ve İkizdere Barajı inşaatı da hükümet tarafından gönderilen ödeneklerle bitme aşamasına gelmiştir. Bu barajların açılışı da 2010 yılında gerçekleşecektir. Bu önemli yatırımlardan dolayı Aydın halkı adına teşekkür ediyorum” diyerek butona basıp Akçay HES"de elektrik üretimine başlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, canlı bağlantı ile yaptığı konuşmasında, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün (DSİ) hizmete aldığı 55 tesisin toplam maliyetinin 7 milyar lira olduğunu belirterek, "11 baraj, 28 hidroelektrik santral ve 12 sulama tesisi tamamlandı. 29'unu DSİ, 26'sını ise özel sektörümüz inşa etti. Tüm bu tesisler Türkiye'nin her yerinde ülkemizin nasıl bir istikbale doğru ilerlediğini, nasıl mutlu ve müreffeh günlere doğru yol aldığına somut bir örnektir. 20 yıl önce temeli atılan projeleri bitirdik. Okulundan hastanesine, yoluna, suyuna, enerji tesislerine, aklına ne gelirse aldık, bitiriyoruz. Öncelikler sıralaması yaptık, hangileri yapılmalı, kenara konmalı. 7 yıl önce iktidara geldiğimizde sadece DSİ'nin bin 402 adet projeyi ihale edilmiş halde bulduk. Onlar 3 yılda yalnızca 9 tesisi hizmete alırken, biz 2003 yılında 53 tesisi hizmete aldık. 2004'te 71, 2005'te 111 tesis hizmete alındı. Halep ordaysa arşın Haliç Kongre Merkezi'nde. Hesap ortada" ifadelerine yer vererek hükümetin çalışmalarını derlendirdi./iha