3 yıllığına Akçaovalı bir işletmeciye kiraya verilen park atıl durumdan kurtulurken, sıcak yaz akşamlarında Akçaovalılar yenilenen parkta sıcak yaz akşamlarının keyfini yaşıyor.
Modern bir görünüme kavuşturulan parkın tüm ağaçları budandı, 500 metrekarelik alana hazır çim döşendi. Park binası ve çevre duvarları tadilattan geçirilerek yeniden boyandı. Parkın yeni işletmecisi de Akçaova"ya ilk defa langırt adı verilen masatopu ve Amarikan bilardo masası getirerek gençlerin ilgisini çekti. Zaman zaman düğün ve nişanların da yapıldığı park Akçovaya hareket getirdi.
Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi, belediyenin imkan ve kaynaklarını halkın hizmetine sunmak çin ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, “Bu parkın olduğu yerde 1998 yılına kadar Belde Jandarma Komutanlığı kaldı. Daha sonra birkaç kez kahve şeklinde işletilmeye çalışılsa da başarılı olamadı ve adeta çöp yığını haline geldi. Göreve geldiğimizde ilk işlerimizden biri burayı temizlemek oldu. 35 kişi ile 2 gün süren çalışmalarımız neticesinde burayı çöplerden arındırabildik. Ağaçları budadık. Daha sonrada badana boyasını yaptık. Çevresini düzenledik. Bahçesinin bir kısmını da hazır çimle kapladık. Şuan halkımızın her akşam doldurduğu nezih bir mekan haline geldi. Gelecek sezon buradaki düzenleme çalışmalarımız devam edecek” dedi.
Belediye Başkanı İsmail Çerçi, diğer parkların da aynı şekilde restore edileceğini, belediyeye ait bütün dükkan ve mülkleri bu şekilde temizleyip, restore ederek daha kullanışla hale getirme çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.