BESKVA Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Keleşoğlu ve hayırseverlerin katkılarıyla Akçaova Lisesi’nin bahçesinde ve belediyenin verdiği ek arsa üzerine inşa edilen Akçaova Anadolu Lisesi, büyük ölçüde tamamlandı. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ve Belediye Başkanı İsmail Çerçi’nin yoğun gayretleri ile beldeye kazandırılan okul, Çine’ni en modern okul binası oldu. Ders zilinin başlaması ile birlikte öğrencilerini yeni binada ağırlayacak olan Okul Müdürü Deniz Zengin, ileride bir sıkıntı ile karşılaşmamak için Belediye Başkanı İsmail Çerçi ile sürekli istişare içinde bulunarak eksiklikleri gidermeye çalışıyor.
Yıllardan beri kangren haline gelmiş olan bir yarayı iyileştirdiklerini belirten Belediye Başkanı İsmail Çerçi, Akçaova’ya modern bir okul kazandırılmasından çok mutlu olduğunu belirterek, “Sayın Valimizin girişimi, hayırsever işadamı Hakkı Celal Kelaşoğlu’nun katkıları başladığımız okul inşaatımız için Belediye Parkı’mızdan yer kazandırarak yapımına başlandı. Sekiz ay gibi kısa sürede tamamlanan okulumuzun bugün için birkaç küçük eksiklikleri var. Onları da okullar açılana kadar tamamlayacağız. Bahçe duvarlarının yapımı başta olmak üzere diğer eksikliklerin giderilmesinde Belediye olarak yaklaşık yüz bin lira destek verdik. Önümüzdeki günlerde bahçe düzenlemesini de yapacağız. Eski binanın yıkılıp yıkılmayacağı yönündeki yetkililerin vereceği kararı bekliyoruz” dedi.
Okulun yapımına bir çok kişinin katkı sağladığını söyleyen Başkan Çerçi, bodrum kat fayanslarını kendi şahsi bütçesinden temin ettiğini belirterek, “Binanın yaklaşık 20 bin lira tutarındaki kalorifer peteklerini Ak Parti Milletvekili Adayımız, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Savaş, birinci kat fayanslarını Valimiz H.Avni Coş, Zemin kat fayanslarını Milletvekilimiz Mehmet Erdem kendi özel bütçelerinden karşıladılar. Bu katkılarından ve diğer yardımlarından dolayı da kendilerine Akçaova halkı adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
En son teknolojiye uygun eğitim araçlarıyla donatılan 12 derslikli Akçaova Anadolu Lisesi binasında 16 güvenlik kamerası, 260 metrekarelik kantin, 280 metrekarelik çok amaçlı salon, her katta kız, erkek ve özürlü tuvaleti bulunuyor.
Geçen eğitim ve öğretim sezonunda 113 öğrencisi bulunan ve bunlardan 20 sini mezun eden okula 50 öğrencinin bu güne kadar kayıt yaptırdığı, yeni kayıtlarla bu yılki sayının 150’ye varması bekleniyor. Akçaova Lisesi, 2012-13 Eğitim ve Öğretim sezonunda Anadolu Lisesi statüsüne kavuşacak.